Alzira estudia la millora de la mobilitat en distints carrers i places de la ciutat

0
330

El govern local consultarà amb els tècnics municipals i els veïns els projectes de mobilitat de la Plaça del Regne i d’Hort dels Frares

Durant esta lesgilatura actuarà en Reis Catòlics, Major Sant Agustí i Sant Jaume

 

L’equip de govern d’Alzira, format per Compromís i el PSPV, baralla distintes iniciatives per tal de millorar la mobilitat en distints carrers i places de la ciutat. «Apaciguar el trànsit amb menys vehicles al carrer donant prioritat a les bicis i als vianants» així es manifesta l’alcalde Diego Gómez.

«Hi han varios projectes damunt la taula, però falten els informes dels tècnics municipals a les propostes polítiques per tal de poder d’enllestir-los», significa el regidor de Servicis Urbans, Fernando Pascual.

La iniciativa més avançada és l’ampliació de la vorera ubicada a la part dreta entre la placeta de Dolz i el creuament dels carrers Reis Catòlics i Pérez Galdós. Segons Pascual es troba «a punt per a la licitació» i començarà a executar-se durant el pròxim mes d’octubre.

Altres de les actuacions previstes afecten als carrers Major Sant Agustí i Sant Jaume. En el primer s’ampliaran les voreres, mentre el segon, que careix actualment d’elles, serà peatonal.

Projectes més complicats

Peró els projectes més complicats i costosos, des del punt de vista econòmic, son la remodelació de la Plaça del Regne i l’ampliació de voreres i eliminació de l’aparcament (com en Pérez Galdós) el tram que resta d’Hort dels Frares, a més de fer una rotonda en la plaça Primer de Maig.

La primera autoritat local es partidària «d’estudiar i donar participació als veïns abans d’enllestir estes actuacions de mobilitat perquè suposen un canvi significatiu en el modo de vida de la gent». Així, Gómez, cita com exemple que per a donar cabuda als 40 cotxes que ara aparquen en Hort dels Frares «caldria que es poguera aparcar en bateria al voltant del parc de l’Alquenència».

Pel que fa a la Plaça del Regne, apunta Fernando Pascual, «hi han varies idees, la més econòmica i viable és fer una rotonda a l’inici de l’avinguda de la Hispanitat», al tallar-se el tràfic pel centre de la plaça i connectar les dos zones destinades als vianants.

Ara bé estes dos actuacions necessiten una important dotació econòmica que deuria esta contemplada en els pressupostos municipals de 2022 per tal de poder executar-se en esta legislatura.

Riberaexpress