L’Hospital d’Alzira acreditat per a formar residents en Urologia

0
159

El Departament de Salut de la Ribera dona la benvinguda als seus 35 nous residents

 

  • L’Hospital Universitari de la Ribera ha estat acreditat per a formar residents en Urologia, especialitat que oferirà el pròxim curs

 

El Departament de Salut de la Ribera ha acollit este divendres, 16 de juliol, als seus 35 nous residents, en un acte que ha comptat amb totes les mesures de seguretat al què obliga la pandèmia de coronavirus.

 

Es tracta de 23 metges (MIR), 2 farmacèutics (FIR), 9 infermers (EIR) i un psicòleg (PIR), que es formaran com a especialistes tant a l’Hospital d’Alzira com als centres d’Atenció Primària del Departament de Salut.

 

L’acte d’acolliment ha anat a càrrec de la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, qui ha estat acompanyada del director mèdic de l’Hospital d’Alzira, Dr. Juan Manuel Campos, i del cap d’estudis del Departament de Salut, José Alberto López Baeza.

 

La Dra. Fuster ha donat l’enhorabona als nous residents i els ha instat a “aprofitar al màxim estos anys de formació, que us faran créixer com a professionals i com a persones”.

 

Així, la Gerent els ha recordat “l’excel·lència dels professionals amb què compta el Departament de Salut de la Ribera” i, en este sentit, ha animat als futurs especialistes a aprofitar-se “al màxim, de tot el coneixement i el potencial humà que l’Hospital d’Alzira i els centres d’Atenció Primària” posen a la seua disposició durant tota la seua formació.

 

Entre els metges residents que s’han incorporat este matí, 6 cursaran l’especialització en Medicina Familiar i Comunitària, 2 Anestesiologia i Reanimació, 2 Radiodiagnòstic, 2 Pediatria, 1 Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, 2 Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, 2 Medicina Intensiva, 2 Medicina Interna, 1 Obstetrícia i Ginecologia, 1 Geriatria, 1 Oftalmologia i 1 Psiquiatria.

 

Pel que respecta als infermers residents, 4 s’especialitzaran en Infermeria Familiar i Comunitària, 3 en Infermeria Obstètric-Ginecològica (Matrona), 1 en Infermeria de Geriatria i 1 en Infermeria de Salut Mental.

 

Els farmacèutics incorporats cursaran les especialitats de Farmàcia Hospitalària i Microbiologia i el psicòleg s’especialitzara en Psicologia Clínica.

 

Cal destacar que el 71,4% dels nous residents incorporats són dones i el 28,6% homes.

 

Amb la incorporació dels nous residents, 109 professionals cursen actualment la seua formació sanitària especialitzada a la Ribera. Segons ha destacat la Dra. Liliana Fuster, “esta quantitat de residents ens demostra que la formació sanitària especialitzada té molt de futur al nostre Departament de Salut, sent ja 265 els residents que han completat la seua especialització en 17 anys”.

 

Nova especialitat d’Urologia

 

En este sentit, cal destacar que el Ministeri de Sanitat acaba d’acreditar a l’Hospital d’Alzira per a impartir formació especialitzada en Urologia, de manera que l’any vinent seran 21 les especialitats que podrà oferir el Departament de Salut de la Ribera.