Alzira inicia els tràmits per construir un col.legi nou a La Barraca d’Aigües Vives

0
411
Pati del Ceip Santa Maria d’Aigues Vives de La Barraca

L’Ajuntament d’Alzira sol.licitarà en breu a la Conselleria d’Educació incloure en el Pla Edificant la construcció d’un col.legi públic de nova planta a La Barraca d’Aigües Vives arran l’autorització del director general d’Infraestructures Educatives, Victor Garcia, que visità el passat dimecres l’actual centre escolar.

El consistori local aportarà una parcel.la municipal, d’uns 3.000 m2, ubicada a l’entrada del nucli urbà junt a la carretera CV-50. Qualificada ara com a sol residencial, l’àrea d’Urbanisme del consistori alzireny, el requalificarà a dotacional educatiu, en «un tràmit que serà ràpid», segons la regidora d’este departament, Sara Garés.
que requalificarà urbanísticament els pròxims dies per tal de poder alçar les futures aules. La inclusió en el Pla Edificant de la conselleria permetrà agilitzar els tràmits donat que és l’Ajuntament el promotor de les obres i per tant s’evita part de la burocràcia com la cessió dels terrenys a Educació.
La bona predisposició del director general d’Infraestrcutures ha estat ben valorada tant per l’alcaldessa de La Barraca, Vero Almúnia, com per la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira Maria Calvo. Les dos han coincidit en que «el nou col.legi beneficiarà als 70 alumnes en millorar la qualitat de l’ensenyament».
Reparació del sostre
Cal recordar que l’actual centre, construït a mitjans del passat segle, és un dels més antics de la Comunitat Valenciana i com a tal presenta notables deficiències denunciades, reiteradament per l’AMPA. Així està pendent la reparació del sostre per part de la conselleria, que ha estat endarrerida en renunciar l’empresa adjudicatària de les obres. Garcia ha assegurat que la reparació estarà culminada abans de l’inici del pròxim curs escolar, donat que serà la segona empresa, per baremació, l’encarregada d’executar els treballs.
Almunia ha reiterat, davant Riberaexpress les deficiències del centre escolar, que en molts casos han estat subsanades pel consistori d’esta entitat menor. «Este estiu tenim previst pintar el col.legi i instal.lar tres toldos plegables en el pati per tal de fer ombra davant l’ausència d’arbres», segons ha manifestat l’alcaldessa.
La primera autoritat local lamenta que l’actual centre escolar siga insuficient per poder albergar la totalitat dels alumnes que volen inscriure,s donat que «la pandèmia ha incrementat la població durant els dos últims anys passant de tindre censats poc més de 800 habitants, a comptar ara amb prop de 900 veïns.
El director general d’Infraesctructures Educatives va estar acompanyat durant la visita al col.legi Santa Maria d’Aigües Vives, a més de l’alcaldessa, Vero Almúnia i de les regidores d’Urbanisme, Sara Garés i d’Educació Maria Calvo, pel regidor de Cultura, Alfred Aranda, la directora del centre, Noemi Estruch i la presidenta de l’AMPA, Amparo Blay.
Riberaexpress