La Fúmiga el 100% de l’aforament i La Oreja de Van Gogh el 50% en les festes d’Alzira

0
348

A dos setmanes de Sant Bernat el ritme de venda d’entrades per als concerts en honor al patró d’Alzira és prou positiu dins d’unes festes atípiques marcades per la reducció d’aforaments i les mesures de seguretat davant la pandèmia de Covid 19 que s’ha accelerat notablement durant les últimes setmanes.

L’estrella dels concerts, el grup local La Fúmiga, aconseguia esgotar, en quatre hores, les 2.000 entrades ficades a la venda per al Recinte Firal que té una capacitat pròxima als 15.000 espectadors. Cal dir que la cantant, Samantha d’OT, actuarà el 23 de juliol, festivitat de Sant Bernat, en el mateix concert que la banda alzirenya. En el descans, al voltant de les 23:45 hores la Pirotècnia Crespo dispararà un castell de focs d’artifici a la Plaça de la Generalitat.

Li seguix el grup basc, La Oreja de Van Gogh, que porta venudes m’es d’un miler d’entrades, superant, ja, el 50% de l’aforament, mentre el tribut a Sabina compta, pel moment, amb més de 300 espectadors. Son les úniques actuacions de pagament donat que la resta o son gratuïtes o es pot assistir mitjançant invitació, casos com la Serenade, l’espectacle Camilo Superstar i la Nanets Band Rock entre altres.

Prudència i seguretat

El regidor de Festes d’Alzira, Xavi Pérez, que s’estrena en estes Festes de Sant Bernat després que l’any passat el coronavirus les impedira, destaca «la prudència i les mesures de seguretat aplicades en estos concerts. «Apel.le a la responsabilitat de la gent en estes atípiques festes que son com una vacuna social, cultural i d’oci», segons manifesta a Riberaexpress. Pérez afegix que «hem sacrificat la quantitat d’espectadors per garantir la seua seguretat«. Pérez es mostra esperançat en que la seua estrena en les festes patronals «isca bé» i ja pensa en que a les de 2022 «tornem a la normalitat i la gent puga ballar, abraçar-se i besar-se com ha passat sempre».

El responsable de l’àrea municipal de Festes considera «positiva» la demanda d’entrades «en tindre uns preus assequibles» i destaca que no hi haurà barra per al consum de begudes en el Recinte Firal «per evitar aglomeracions», al temps que les entrades son numerades i per tant els assistents deuran vore els concerts des de els seus seients.