Les temperatures superen hui els 40º a la Ribera però demà baixaran fins a 10º

0
249

Una quans municipis de la Ribera han abastat hui els 40º i molts altres els 39º en este dimarts que ha estat tan caloròs o més que el passat diumenge.

Al més alt de podi s’ha situat Sumacàrcer, amb 40,6º, que ha registrat la màxima més elevada de la Comunitat Valenciana. Li ha seguit Càrcer amb 40,4º, Alberic i l’estació de la partida Mulata d’Alzira amb 40,3º, mentre Carcaixent el mercuri s’ha situat en els 40,1º i a La Pobla Llarga ha abastat els 40º.

Molt prop dels 40º ha estat l’estació l’Alquenència d’Alzira (39,9º), Castelló i Guadassuar (39,6º), Algemesí (39,5º), l’Alcúdia (39,4º), Alginet i l’estació de l’Ajuntament d’Alzira (39,1º), La Casella i Cullera (39º), La Barraca d’Aigües Vives (38,8º), Sueca (38,8º), Benifaió (38,6º), la Murta (38,3º), la platja Sant Antoni de Cullera (37,5º), mentre una de les més baixes ha estat la de Les Palmeres amb 36º.

Les temperatures es desplomen

Canvi radical en l’oratge. Per un costat es tallarà este vent de ponent i les temperatures es desplomaran especialment en el litoral i prelitoral de les províncies de València i Alacant (perdrem els graus que guanyarem hui).

I d’altra banda, el dia quedarà definit per l’arribada d’una vaguada que ens inestabilitzarà l’atmosfera cosa que afavorirà la presència de més nuvolositat pel nostre territori i de tronades que, a partir del migdia, afectaran l’interior de la meitat nord de la nostra comunitat… i també el nord d’Alacant. Com la humitat que tindrem en l’ambient serà baixa, compte amb estes tempestes perquè podran ser seques (molt d’aparell elèctric i poca precipitació) i podrien ser l’origen d’alguns conats d’incendis.

El vent es mostrarà fluix i de direcció variable pel matí, i rolarà a component marítima a partir del migdia amb ratxes moderades entre llevant i gregal (E-NE).

Inforatge / Riberaexpress