Carcaixent enllestirà 30 accions amb el romanent d’1,4 milions

0
164
El Ple aprova modificacions de crèdit per valor de 1,4 millons d’euros
La incorporació de romanent permetrà executar més de 30 accions de diversos àmbits com millora de vies públiques, Medi Ambient, Policia Local, millora d’edificis municipals, esports, informàtica o cultura

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar en l’última sessió diverses modificacions de crèdit per a nous projectes i inversions per valor de 1,4 milions, gràcies a la incorporació del romanent de tresoreria al pressupost de 2021. El destí d’aquests 1,4 milions d’euros serà finançar més de 30 accions de diversos àmbits, com ara la millora de vies públiques, Medi Ambient, Policia Local, millora d’edificis municipals, esports, informàtica o cultura.

Entre les actuacions més destacades hi ha la inversió en vies públiques, amb una inversió pròxima a 550.000 euros per a asfaltat de carrers i camins rurals, i la construcció d’una marquesina i millora d’accessos en el Centre de Salut, o mobiliari urbà, entre altres. Altre dels àmbits amb major inversió és el dedicat a edificis municipals. En total s’invertiran 250.000 euros en reparacions en el Cementeri Municipal i en el Teatre Don Enrique o la millora de l’accessibilitat del Centre d’Empreses.

Pel que fa la resta d’àrees, les inversions previstes seran de 258.000 en matèria de Medi Ambient, entre les que destaquen la millora de les zones de jocs infantils en parcs i places, o la senyalització del Camí del Realenc, una vegada els tribunals han reconegut la titularitat municipal; 100.000 per a millores en instal·lacions culturals que permetran recuperar les pintures gòtiques de l’Ermita de Sant Roc; 92.000 per a actuacions relacionades amb la Policia Local (redacció del projecte per a la construcció d’un nou retén i la compra de material); 82.000 euros per a inversions en instal·lacions esportives i finalment 56.000 per a informàtica i modernització.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha recordat que està injecció per a inversions ha sigut possible gràcies al romanent de tresoreria què disposa el consistori i que, després de molts anys, el Ministeri d’Hisenda permetrà gastar-lo en recursos diferents a amortitzar deute: «després d’uns anys de realitzar un esforç molt important reduint el deute municipal ara amb els 1,4 milions d’euros anem a poder realitzar projectes que són molt necessaris i d’altres que permetran millorar la prestació de serveis i la qualitat de vida de la ciutadania».