La pandèmia continua pujant a Alzira que arriba als 35/100.000 ha

0
335
  • La capital de la comarca registra 16 casos actius durant els últims 14 dies

 

En la reunió setmanal dels municipis que formen part del Departament de Salut de la Ribera s’ha constatat que continua l’augment de casos a tota la comarca. Com ja va anunciar Salut Pública esta mateixa setmana, s’incrementa la incidència del coronavirus a Alzira, seguint la tònica general de la Comunitat Valenciana. En total tenim 16 casos actius. En els últims 3 dies tenim 5 casos nous i la incidència acumulada ja se situa en 35 casos per cada 100.000 habitants

“Continua el repunt de casos des del passat dia 24, per això demanem, especialment a la població que encara no està vacunada que extremen les precaucions i continuen amb les mesures preventives. Desitgem que les persones que patixen la malaltia es recuperen prompte i puguen tornar a la normalitat” ha explicat la regidora de Sanitat, Gemma Alós.

Des de Salut Pública insistixen en que la majoria de casos es corresponen amb gent menor de 40 anys, jove, i amb mobilitat, de manera que els brots són més nombrosos, i d’esta manera l’atenció primària es pot ressentir.

Recordem que és obligatori complir el període d’aïllament de 10 dies en cas de ser contacte estret d’un positiu, fins i tot quan tenim un resulta negatiu de PCR cal complir el període d’aïllament.

 

A més, com ja va demanar la Conselleria de Sanitat, l’ús de mascareta fins i tot en espais oberts es recomanable per tal d’evitar el contagi.

VACUNACIÓ

  • Esta setmana quedarà tancada la vacunació dels majors de 50 anys, si alguna persona en este tram d’edat no ha completat la pauta, cal que es pose en contacte amb el Centre de Salut.
  • La propera setmana es completarà la citació per a la segona dosi d’Astrazéneca a les persones entre 60 i 65 anys, 10 setmanes després de la primera dosi.
  • També es començarà a citar a la població entre 30 i 39 anys.
  • Pel que fa a les persones entre 18 i 30 anys, rebran un missatge de text amb un enllaç per tal d’indicar les dates en les quals no estan disponibles. D’eixa manera la cita s’adaptarà a la seua disponibilitat.
  • Els estudiants que se’n van d’ERASMUS, han de gestionar la vacunació a través de la seua universitat.
  • Les dones embarassades han de gestionar la vacunació a través de la matrona per tal d’evitar els centres de vacunació massiva.

 

 

Des del departament de Salut de la Ribera, se cita a les persones mitjançant el seu telèfon de contacte, indicant la data i hora de vacunació. Recordem que és molt important que eixes dades estiguen actualitzades al sistema SIP. Per a poder verificar que són correctes cal accedir 👇👇👇

http://www.san.gva.es/web/dgcal/formulario-de-contacto

 

Tots els dubtes sobre la vacunació, justificants, actualització de dades de contacte, notícies i molt més en:

http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/inicio

Dubtes sobre la vacunació 900 300 555.