Màximes de 40º i risc extrem d’incendis forestals el cap de setmana a la Ribera

0
258

La clau estos pròxims dies serà l’evolució que presentaran les temperatures ja que aniran animant-se cada vegada més a mesura que avance la setmana, de fet, el divendres 2 ja veurem algun valor prop dels 40ºC en els punts mes càlids de l’interior.

El problema més complicat es podria presentar el cap de setmana pròxim. Segons els últims models es confirma una situació de ponent dèbil per al dissabte 3 i diumenge 4, prou com per a que en les zones baixes on persistisca (p. ex. La Costera, la Ribera i comarques colidants) puguem veure als termòmetres arribar als 40ºC, i també s’alcançaran estos valors per l’interior de la Vega Baixa.

Quant a la primera meitat de la setmana pròxima es presenta també amb temperatures altes. Veurem als termòmetres rondar els 40ºC en molts punts de l’interior, i superar amb facilitat els 32ºC pel litoral (les brises ajudaran a frenar el mercuri a vora mar) i on les mínimes ja es situaran en general per damunt dels 22ºC (nits tropicals).

MOLTA ATENCIÓ: Donades les condicions que anem a tindre a partir d’este cap de setmana, molt atents a les nostres muntanyes perquè el risc d’incendis forestals passarà a ser ‘extrem,’ i compte perquè es podria prolongar fins a mitjan de la setmana pròxima.

Si veieu algun incendi o columna de fum pel nostre territori, toqueu ràpidament al 112.

Inforatge