Els casals fallers s’equiparen demà a bars i restaurants

0
383

Els casals fallers s’equipararan al protocol que afecta a l’hostaleria, és a dir que es podrà menjar i beure al seu interior, amb taules de fins a deu persones, les barres tancades i el 50% de la seua ocupació. Aquesta serà la única novetat del nou decret amb les restriccions que el Consell mantindrà de l’1 al 15 de juliol davant el notable increment de contagis registrat durant les últimes setmanes.

L’obertura dels casals a les activitats habituals va ser aprovat ahir per la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuacions davant la Covid 19, arran la pressió exercida per la Junta Central i les juntes locals falleres.

Hui, últim dia de juny, desapareixerà la limitació horària dels casals que, fins ara, només podien obrir per a labors administratives al 75% del seu aforament. Ara el sector faller lluita perquè Sanitat concrete, amb un decret, els actes i activitats que es podran celebrar durant les falles de la primera setmana de setembre.

Satisfacció

Pel que fa a Alzira, que plantarà 9 monuments entre el 2 i el 5 de setembre, el regidor de Festes, Xavi Pérez, s’ha mostrat «satisfet» per esta desescalada, «donat que davant les falles de setembre, els fallers i falleres s’han de reunir i fer sopars, tot i que amb les corresponents mesures de seguretat». En declaracions a Riberaexpress, Pérez ha incidit en «lo positiva d’esta mesura, que arriba un poc tard, però el més important és que ja ha arribat», mentre els municipis que planten fallers durant este estiu com la capital de la comarca, «estem ara a l’espectativa de la normativa que regularà les falles de setembre».