Els casos actius de coronavirus s’incrementen un 50% a Alzira

0
375

Puja la incidència a la Ribera

  • El Departament de Salut de la Ribera avança dades que situen la incidència a Alzira en 26 casos cada 100.000 habitants

 

S’incrementa la incidència del coronavirus a Alzira, seguint la tònica general de la la Comunitat Valenciana. Salut Pública s’ha avançat esta setmana i ha donat a conèixer ja les dades als pobles i ciutats de la comarca de la Ribera.

 

En el cas d’Alzira en menys d’una setmana hem passat de 8  a 12 casos actius de coronavirus, en els últims 4 dies s’han confirmat 4 positius més  i la incidència se situa en 26,27 casos cada 100.000 habitants. Més de la meitat de casos que tenim es produeixen la última setmana.

 

En general s’ha detectat un increment de casos a tota  l’àrea de salut a partir del passat dijous. “Demanem molta precaució, especialment dels joves i xiquets que no estan vacunats, el perfil dels nous contagis a la comarca de la Ribera se situa en l’edat de 30 anys, persones que encara no estan vacunades.  Encara que estem en una nova normalitat, el virus continua, hem de complir les mesures i tindre especial atenció en les situacions de la vida quotidiana per a evitar el contagi. Desitgem que les persones que patixen la malaltia es recuperen prompte i puguen tornar a la normalitat”, ha explicat la regidora de Sanitat Gemma Alós.

 

Recordem que amb les últimes dades oferides ahir per la Conselleria de Sanitat, s’ha registrat 965 casos nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana, 772 a la província de València. Es manté el mateix perfil de persona contagiada, més de la meitat són persones entre 15 i 29 anys, generalment asintomàtiques o amb simptomes lleus.

Bon ritme de vacunació

Pel que fa a la vacunació, continua a bon ritme la vacunació de les persones entre 40-49 anys, les segones dosis per a les persones entre 60-65 anys. Actualment a la comunitat valenciana compten ja amb 1 milió 663 mil persones vacunades amb la pauta completa.

 

Així i tot davant la situació, a les 12.30 s’ha reunit la Mesa interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19. La Generalitat Valenciana ha decidit prorrogar  l’actual marc d’apertura consolidada a la Comunitat Valenciana des de l’1 de juliol i estarà vigent fins al dijous 15 de juliol.

D’altra banda, es recomana que es mantinga l’ús de la mascareta a l’aire lliure tret dels espais de caràcter natural o platges. Pensem que és bo que la mascareta continue utilitzant-se.

 

I pel que fa a la vacunació, la Conselleria de SAnitat ha explicat que La vacunació per a les persones de 30 a 39 anys començarà a partir del pròxim dilluns 5 de juliol.