La Pobla Llarga critica a Ana Rosa Quintana en argumentar que Wafaa «tenia moltes relacions»

0
198
L’Ajuntament de la Pobla Llarga i la Regidoria d’Igualtat fan un comunicat de rebuig a les paraules dites per la presentadora de T5 sobre Wafaa al programa de divendres 18 de juny de 2021.
“La chica tenía muchas relaciones y eso siempre es problemático”. Paraules de la presentadora de Tele 5, Ana Rosa Quintana, sobre Wafaa Sebbah, la jove assassinada a mans d’un home de 31 anys, dites al seu programa el divendres 18 de juny de 2021.
És lamentable que una persona que, a més de ser dona és mare, puga excusar d’alguna manera un assassinat pel comportament d’una jove. És tremendament trist i hauria de demanar perdó pel que va dir. Hauria de demanar disculpes públicament, és necessari que done una explicació o bé una matisació, si és que la té, a les dures paraules que han ofés moltes persones.
Hi ha diferents formes de viure la vida, es tracta d’una elecció personal i cap d’aquestes és una errada, podem estar o no d’acord uns amb altres però no es pot jutjar una persona i més, quan encara el criteri per a jutjar els homes i les dones sembla que no siga el mateix. Han de canviar moltes coses i declaracions i comportaments com els que té aquesta presentadora no ajuden a cap dona del món.
Wafaa va decidir ser lliure i afrontar la seua vida d’una manera digna i valenta.
Cap persona, malgrat les seues declaracions, pot llevar-li ni la seua valentia ni la seua dignitat. Com deia Kant “la veritable dignitat solament pot llevar-se-la una persona mateixa” que és el que passa molt sovint quan es fan declaracions d’aquest tipus. Per això hem de respectar, hem d’aprendre i hem de gaudir del regal de la jove que va ser Wafaa.
Hem de recordar-la i, per damunt de tot, hem de ser sempre dignes, lluitant perquè algun dia, de veritat, no veiem ni homes ni dones, veiem persones amb els mateixos drets, amb la mateixa llibertat, amb el dret de triar i de viure la vida sense ser jutjats. Per tots aquests motius, si seguim normalitzant declaracions com les esmentades abans, mai avançarem. No podem permetre que se seguisca culpabilitzant les víctimes, Wafaa va ser assassinada per un home pel simple fet de no voler mantenir relacions amb ell, qualsevol justificació és denigrar la dona i, en definitiva, la nostra societat.