Investiguen a 29 persones per la sostracció de 288.000 kg de cítrics i caquis a la Ribera

0
257

Als investigats se’ls atribuixen delictes de furt, apropiació indeguda, falsedat documental, usurpació i estafa

La Guàrdia Civil ha realitzat 250 inspeccions en magatzems de compravenda de cítrics

En una operació realitzada per la Guàrdia Civil de Sueca, s’han investigat a 29 persones per la seua implicació en 44 fets delictius | Als suposats autors se’ls atribueixen delictes de furt, apropiació indeguda, falsedat documental, usurpació de l’estat civil i estafa.

Amb motiu de la temporada 2020-2021 de recol·lecta de la taronja, l’Equip Roca de la Guàrdia Civil ha realitzat entre octubre de 2020 i juny de 2021, un total de 250 inspeccions en magatzems de compravenda de cítrics, així com fruiteries, on s’embene el producte agrícola el destí del qual és la indústria del suc.

Fruit de les inspeccions realitzades i posterior anàlisis dels documents DATA entregats per part de les cooperatives de compravenda de productes agrícoles es van poder esclarir un total de 44 fets delictius, entre ells, el d’una quadrilla de recol·lectors de taronja que utilitzava els Documents DATA d’un propietari per a recol·lectar taronja d’altres explotacions agrícoles sense tindre autorització. El propietari era coneixedor dels fets que s’estaven produint, arribant fins i tot a indicar a la quadrilla de recol·lectors en quins camps limítrofs al seu havien de sostraure el producte.

Estafa continauda a productors d’Alginet i Benifaió 

Una altra de les gestions va donar lloc a l’esclariment d’una estafa continuada d’un altre producte de temporada com és el caqui, dins dels termes de Benifaió i Alginet, l’autor es guanyava la confiança dels agricultors pagant a principi de temporada a alguns agricultors xicotetes quantitats de diners per la venda del producte, una vegada guanyada la seua confiança els deixava de pagar, dilatant els pagaments en el temps. El total de perjudicats del frau ascendeix a 12 i la quantitat de caquis impagats al voltant dels 163.000 kg, valorats en 65.000 €.

En la fase d’explotació d’aquesta operació s’ha procedit a la investigació de 29 persones, així com a l’anàlisi de 5.000 documents de traçabilitat i multitud de facturació per delictes de furt, apropiació indeguda, falsedat documental de 91 documents, denúncia falsa i estafa.

El total del producte relacionat en aquestes actuacions s’eleva fins als 125.000 kg de cítrics amb un valor de mercat 25.000 € i de 163.000 kg de caquis amb un valor de mercat de 65.000 €.

Per tot això, es va procedir a la investigació de 29 persones, homes i dones d’edats compreses entre els 20 i 50 anys de nacionalitats romaneses, espanyoles, paraguaianes, algerianes i búlgares. Pels suposats delictes de furt, apropiació indeguda, falsedat documental, usurpació de l’estat civil i estafa.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de manera contínua pels diferents agents de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció d’Alzira, Carlet i Sueca.