Una macrodespertà i cinc mascletaes en les falles de setembre d’Alzira

0
432

Les falles endarrerides per la pandèmia que es celebraran els primers dies de setembre a Alzira arrancaran el 27 d’agost amb el lliurament de recompenses a les 19 hores en la sala Cotonera. Al dia següent tindrà lloc l’exalació de les Falleres Majors 2021 a les 7 de la vesprada en la Cotonera. Mentre el dimecres dia 1 està programada la primera de les cinc mascletaes programades que es dispararan totes en la plaça del Regne i correran a càrrec de Coeters Dragón, Pirotècnia Valenciana, Hnos Sirvent, Zarzoso i Nadal Martí.

El programa de la Junta Local Fallera continuarà el dijous dia 2 amb una macrodespertà a les 8 h, una mascletà a les 14 h, i tot seguit un dinar en la Cotonera amb la presència dels presidents, falleres majors i els membres dels jurats fallers, mentre la jornada culminarà amb la plantà dels 9 monuments.

Per al divendres dia 3 està programada la despertà, a més dels passacarrers (11h), la mascletà i a les 19 h el lliurament de premis a les portes de l’Ajuntament. A més hi haurà un castell de focs d’artifici a les 00:00 h.

Ofrena i Nit del Foc

El dissabte 4 de setembre a més de la despertà, els passacarrers i la mascletà es celebrarà la tradicional Ofrena a la patrona d’Alzira (19 h), per culminar el dia amb la Nit del Foc (00:00 h).

I ja el diumenge dia 5 junt a la despertà, els passacarrers i la mascletà, es celebrarà per la vesprada (19 h) el tradicional Concurs del Pasdoble. La cremà de les falles infantils tindrà lloc a les 21 h i a partir de les 22 h es cremaran els 9 monuments grans.

En setembre només plantaran monument les 9 falles que votaren a favor de fer festa fallera al final de l’estiu, és a dir; les tres comissions de la secció Especial, Plaça Major, El Mercat i Camí Nou, junt a Sant Andreu, Sagrada Família, Hernán Cortés, Germanies, Doctor Ferran i Pintor Andreu.

Les 26 comissions restants podran organitzar esmorçars, dinars i sopars als seus respectius casals, tot i que no participaran en els actes fallers oficials com passacarrers, l’ofrena, despertaes i el concurs del pasdoble.