La nit més curta, el dia més llarg

0
172

L’estiu ha arribat a les 5:32 hores d’esta matinada i s’allargarà durant 93 dies fins al dimecres 22 de setembre.

El solstici de juny és un fenomen astronòmic que provoca que el Sol aconseguisca la seua major altura aparent en el cel i es correspon amb el dia més llarg i la nit més curta de l’any. Quan això ocorre, l’altura màxima del Sol al migdia a penes canvia durant diversos dies, situant-se en el Tròpic de Càncer, la qual cosa rep el nom de solstici (“Sol quiet”) d’estiu.

El que realment provoca aquest efecte és la inclinació de l’eix nord-sud de la terra 23,4 graus cap al Sol. Aquesta inclinació causa que diferents quantitats de llum solar aconseguisquen diferents regions del planeta durant l’òrbita de la Terra entorn del Sol.

En el solstici de juny, el Pol Nord es troba més inclinat cap al Sol que durant qualsevol altre dia de l’any.

Arranca l’estiu amb temperatures discretes

Des d’esta passada matinada ja estem ‘oficialment’ a l’estiu astronòmic, i esta nova estació comença molt discreta quant a temperatures a pesar del ponent que continuarà deixant-se notar hui. De fet, a vora mar els termòmetres oscil·laran entre els 30º/32ºC (no pujaran molt més), i per l’interior no superaran els 25º/26ºC.

En tot cas, un dia no massa calorós el que tindrem i, això sí, amb molt de sol per totes les nostres comarques. Respecte a este vent, com hem dit entrarà de ponent amb ratxes moderades de sud-oest per la zona litoral.

Inforatge