Alzira reduix el deute de 16 milions un 80% en poc més de 6 anys

0
250
Diego Gómez a les portes d’alcaldia

Diego Gómez: «La pandèmia ha provocat que siga ara quan pràcticament comence la legislatura»

«A finals de 2022 decidiré si em presente a la reelecció en els comicis de 2021»

L’Ajuntament reestructurarà la plantilla davant les nombroses jubilacions del pròxim any

L’Ajuntament d’Alzira només registrarà a final d’any un deute de 3,6 milions d’euros després que, tot just, fa 6 anys, fora de 16 milions, el que suposa una reducció pròxima al 80% i que «el consistori estiga molt sanejat» segon l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

El govern de La Vila, composat per Compromís i el PSPV, ha invertit 3,2 milions d’euros en ajudes socials, als autònoms i a les pimes afectades per la pandèmia i, fins i tot, no ha tingut que gastar ni un euro de la pòlissa bancària de 6 milions suscrita per tal de poder mantindre la tresoreria; «algo estarem fent bé» manifesta al respecta la primera autoritat local, tot just a l’equador d’esta legislatura.

A més recorda que «gràcies als remanents de tresoreria invertirem enguany quasi 5 milions d’euros en projectes iniciats com la Central de la Policia Local, la rehabilitació del pavelló Fontana Mogort i d’altres».

El consistori confia en l’arribada dels anunciats fons europeus, encara que «als ajuntaments encara no ens han comunicat res» per compensar els perjudicis causats per la pandèmia.

Una epidèmia que ha provocat que «ara siga quan comence veritablement la legislatura«, a juí de l’alcalde «i només queda un any i mig de gestió per impulsar projectes i reiniciar les previsions inicials donat que el 2023 serà un any electoral».

Esforç salarial i reestructuració de plantilla

La primera autoritat local matissa la crítica que li ha fet en més d’una ocasió el grup municipal de Ciutadans respecte a que el capítol de Personal representa el 46% del pressupost municipal. «Molts funcionaris i treballadors cobràven una misèria quan entràrem a governar i decidirem fer un esforç en equiparar els salaris i en millorar la gestió» advertix Gómez.

Per al 2022 el govern local reconeix que deurà reestructurar la plantilla en alguns departaments municipals «davant les nombroses jubilacions que es produiran el pròxim any».

Diego Gómez farà 65 anys el 2023, any d’eleccions municipals, en el que complirà dos legislatures al front de l’alcaldia i 12 anys en la corporació municipal. «La decissió de continuar o no com a candidat la pendrè a finals de 2022, dependrà de si els principals projectes de la ciutat tiren endavant i si Compromís vol que continue». L’alcalde de la capital de la comarca i insistix, «el 2022 serà clau».