Les plagues i el veto rus principals problemes del caqui segons la consellera

0
106
Al voltant de 150 productors de caqui han assistit a la Jornada

La consellera d’Agricultura Mireia Mollà ha atribuït a les plagues i malalties junt al veto a Rússia les principals causes dels principals problemes que afecten al sector del caqui segon ha manifestat hui durant la inauguració de la Jornada de l’Estat de la Sanitat Vegetal que es celebra hui a Alzira.

Mollà ha advertit que la Comunitat Valenciana «és la més afectada a nivell estatal per les plagues i malalties» i ha lamentat que la UE «ens marque més requisits, controls i  exigències de les que podem fer front». Així ha reivindicat «el temps suficient i les inversions adients per tal de fer front a tantes exigències» al temps que li ha reclamat a la UE «una implicació activa per tal de superar estos problemes».

Davant 150 productors de caqui de la comarca, la consellera ha demanat «la col.laboració de tots perquè un dels sectors més important de la Comunitat Valenciana puga donar un salt de qualitat en un any molt difícil provocat per la pandèmia». A més ha agraït als agricultors riberencs i valencians «que amb el seu esforç hagen produït i abastit a la societat, per tant ens ho han d’agrair i exigir amb la mateixa contundència».

La responsable d’Agricultura ha afegit que la Universitat i l’administració han d’estar junt als llauradors «per a fer la lluita biològica» i també per a «buscar noves fòrmules d’acrod a les noves normatives per tal de fer front a estes plagues».

Mollà ha inaugurat la jornada junt a l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el director de la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea, Bernardo Pascual, a més del director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural, Alberto San Bautista».

Al llarg de 6 ponències d’investigadors i professors de la Universitat Politècnica de València s’han tractat les possibles solucions a les plagues i malalties del caqui, com la mosca blanca, el cotonet i la Mycosfaerella. Una sèrie de ponències que analitzen els aspectes més rellevants des de diversos punts de vista que preocupen principalment
als llauradors, a més d’associacions, cooperatives i empreses relacionades.