Escolars de La Barraca cuiden el patrimoni en el quint aniversari del fatal incendi

0
315

La Barraca d’Aigües Vives, 18 de juny de 2021 – Els escolars ixen al rescat dels paratges naturals, en una demostració del compromís de les noves generacions amb el planeta. El Projecte d’Investigació i Innovació Educativa «Naturalment» ha estat dut a terme pels escolars de la Barraca d’Aigües Vives, aprofitant que es compleixen cinc anys de l’incendi que va afectar la zona, que va cremar en total 2.200 hectàrees i que va arrasar bona part de l’entorn forestal de la localitat.

Dins les assignatures de Naturals i Socials, els alumnes, que durant tot l’any, per la Covid-19, han hagut de realitzar gran part de les seues activitats fora de l’aula, han pogut conèixer millor el seu entorn més proper visitant el Monestir d’Aigües Vives i tota la zona, en una excursió, degudament organitzada i amb l’autorització de la propietat privada.

Ha tingut com a objectiu inculcar en ells la cura pel medi ambient i el respecte per la natura a través de la vivència en primera persona de l’entorn natural i cultural que els envolta i de la riquesa que pot arribar a oferir la natura si està ben cuidada. Educar a les noves generacions a través dels valors per un futur sostenible és un propòsit que es fa cada vegada més necessari per no caure en els errors del passat i combatre els efectes del canvi climàtic.

Per això, als alumnes se’ls han donat les claus principals per emprendre un òptim manteniment dels espais verds i per evitar possibles incendis a la muntanya i en les zones forestals. I, a més, han estat partícips de les tasques de neteja, recollint fem i participant en el condicionament de la zona.