Diego Gómez: «No podem esperar tres anys o més a resoldre les inundacions d’Alzira»

0
159
Diego Gómez i el regidor de Serveis Urbans Fernando Pascual en el camí dels Pescadors després d’unes pluges torrencials

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, està disposat en esta legislatura a resoldre o al menys minimitzar al màxim la problemàtica de les inundacions que patix Alzira especialment les que provoquen els barrancs de les seues rodalies. «Per este govern de la Vila no va a quedar anem a fer tot lo possible i lo impossible per evitar que s’inunden els barris de la ciutat», segons ha declarat a Riberaexpress.

Així s’ha mostrat contundent al afirmar que «no anem a rebaixar la pressió política» durant els dos anys que resten fins les municipals de 2023 i per això té previst demanar una entrevista a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tal de » que done prioritat i fique els recursos adients» per a les actuacions en els barrancs del Barxeta i Casella.

Gómez confia en tindre sobre la taula, a finals de mes, els estudis tècnics d’inundabilitat tant de la Universitat Politècnica de València com el d’una empresa especialitzada «per a reforçar» la seua demanda al Govern Central.

Però al mateix temps considera que l’equip de govern local «no pot esperar tres o més anys» a que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer execute els projectes d’ampliació del Casella i de desviament del Barxeta. «Per aixó hem fet el canal de les Basses i en breu començarem els treballs del canal Interceptor de les aigües pluvials dels quatre barrancs». A més, ha elevat, recentment, un mur en el tram final del barranc Estrella i construït un arener en el Fosc per evitar que la terra arrossegada per les precicpitacions torrencials arriben al clavegueram i als carrers dels barris més pròxims.

Postura trampa

En este aspecte la primera autoritat local discrepa del PP que prioritza l’ampliació del Casella a la construcció dels dos canals, postura que Gómez qualifica de «trampa, perquè es retardaria uns quants anys la posta en marxa d’estes infraestructures i per tant Alzira patiria unes quantes inundacions més».

L’alcalde considera a este respecte que «cal preguntar als partits polítics de l’oposició (PP-Cs i Vox) les exigències i intervencions sobre esta problemàtica que han fet les seues formacions polítiques en el Congrés dels Diputats o en el Senat». I recorda que «l’únic que ha intervingut al respecte «fou el senador de Compromís, Carles Mulet», a primers de maig preguntant sobre les intencions del Govern per resoldre les inundacions d’Alzira». La resposta de la ministra de Transició Ecológica va donar a conèixer l’adjudicació a l’empresa TYPSA d’un informe sobre les actuacions per evitar els desbordaments del Xúquer i afluents entre Carcaixent, Alzira i el creuament de l’AP 7.

El canal Interceptor començarà en breu

L’alcalde Diego Gómez recorda «les nombroses propostes i estudis realitzat durant més d’una quart de segle» i al mateix temps es pregunta «però quantes obres hidràuliques s’han fet a nivell local per evitar les inundacions?«. Per tant insistix en qué l’empresa Aigües de València començarà, «prompte» a fer la segona fase del canal que recollirà les pluvials dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena, en un itinerari d’uns 750 metres de llargària paral.lel al camí dels Pescadors.

I al mateix temps «insistirem davant el ministeri de la necessitat perentòria d’ampliar el barranc de la Casella per desaiguar, sense problemes, les pluges torrencials i de desviar el Barxeta per facilitar l’arribada de les aigües pluvials al Xúquer».

Riberaexpress