Les tronades de hui continuaran dissabte però amb la treva del divendres

0
146

Este dijous ha començat amb abundant nuvolositat per les províncies de Castelló i València, i més clars per Alacant després d’una matinada on les precipitacions han sigut en forma de tronades localment molt fortes en zones de l’interior de les províncies de València i sobretot Alacant (ací hem registrat quantitats d’entre 15 i 30 l/m² en menys de mitja hora en molts punts).

Seguirem molt atents a la resta de la jornada ja que estes precipitacions van avançant molt ràpid cap al nord del territori i el matí seguirà complicat per la meitat nord de la comunitat on es centraran estes tempestes, mentre que la millora anirà avançant també progressivament de sud a nord del territori a mesura que avance el dia. No descartem la presència de la pedra en algun punt.

A partir del migdia el vent rolarà a ponent i afavorirà esta progressiva millora que hem comentat. Les temperatures baixaran entre 3º i 4ºC de manera general excepte el litoral de València on el mercuri no presentarà canvis importants.

Demà divendres presentarà millor aspecte que el de hui i només parlarem d’intervals de núvols mitjans i alts que només estaran de pas. De vesprada creixeran núvols d’evolució per l’interior de la meitat nord de la comunitat que podran deixar caure algun ruixat per este sector. Res destacable.

Les temperatures seguiran igual i no presentaran canvis significatius llevat dels litorals de València i Alacant on baixaran un parell de graus respecte a hui per efecte de les brises. Respecte al vent, anirà organitzant-se de component marítima fluix al llarg de la jornada.