Detingut a Manuel per la desaparició d’una jove a Carcaixent en 2019

0
267

La Guàrdia Civil ha arrestat a un home per la seua presumpta relació amb Wafaa Sebbah, de 21 anys, que va desaparéixer al novembre de 2019 en Carcaixent

La Guàrdia Civil va detindre ahir per la vesprada en la localitat riberenca de Manuel a un home per la seua presumpta relació amb la desaparició de la jove de 21 anys Wafaa Sebbah en la veïna població de Carcaixent al novembre de 2019. Fonts de la investigació han indicat que el detingut té 30 anys, nombrosos antecedents per violència masclista i altres delictes i que ha sigut traslladat a les dependències de l’institut armat a Carcaixent.

L’operació ha sigut duta a terme en una operació conjunta per la Unitat Central Operativa (UCO) i la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de València, ha informat la Guàrdia Civil. La víctima, nascuda el 24 de gener de 2000, residia a Carcaixent i va ser la seua mare la que va interposar la denúncia per la seua desaparició el dia 29 de novembre de 2019. Wafaa va ser vista per última vegada el 17 de novembre de 2019. Al principi, la seua desaparició es va relacionar amb la de Marta Calvo, encara que la delegació del Govern el va desmentir.

El detingut, del qual no s’han facilitat més dades, té diversos antecedents policials especialment per delictes greus inclosos en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VIOGEN). Després de la desaparició de Waffa Sebbah, el seu cas es va relacionar amb el de Marta Calvo, ja que l’autor confés de la seua desaparició, Jorge Ignacio P.J, era sospitós de l’assassinat d’altres dues joves i l’atac a altres set.

No obstant això, el llavors delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, va assegurar que la Guàrdia Civil tenia una línia d’investigació «clara» però no «determinant», segons la qual la desaparició de Waffa no tindria relació amb el cas de Marta Calvo.

EFE