Localitzen a un home de 80 anys quan circulava desorientat per l’A-7 a Alberic

0
265

La Guàrdia Civil el va trobar en estat de xoc, fatigat i amb clars signes de pèrdua de memòria

La matinada del passat dijous, la Guàrdia Civil va tindre coneixement, per part de la Central Operativa de Servei, de l’existència d’un home d’avançada edat que estava circulant per a l’autovia A-7, amb direcció València. La marca i matrícula del vehicle havia sigut identificada per diversos conductors que s’havien vist obligats a esquivar-lo, ja que circulava sense llums, canviava de carril de manera brusca i frenava intermitentment posant en perill a la resta de conductors.

Una vegada coneguts els fets per la Guàrdia Civil, es va posar en marxa el dispositiu de cerca i localització d’aquest vehicle. Passat uns minuts, els agents van aconseguir visualitzar el cotxe. Van poder verificar que, veritablement, circulava amb les llums apagades. Després d’un seguiment de diversos quilòmetres (en la qual els agents no van cessar d’utilitzar els senyals acústics i lluminosos dels vehicles oficials) el conductor va detindre la marxa.

Quan els agents van identificar a l’home que anava al capdavant del vehicle, van observar que era d’edat avançada, estava desorientat, fatigat, en estat de xoc i amb clars signes de pèrdua de memòria. La patrulla en servei, va decidir preguntar-li com era el seu destí, patint un desmai en aqueix mateix instant, sent assistit pels agents actuants fins a l’arribada dels serveis mèdics. Posteriorment, aquest individu, va ser traslladat per una ambulància a l’Hospital d’Alzira.

Abandonà el seu domicili a Cartagena

Els agents van ser informats que s’havia denunciat la desaparició d’aquesta persona, per part de la seua filla, en el Lloc de la Guàrdia Civil de Torre-Pacheco (Múrcia). També relatava que va abandonar el seu domicili a Cartagena, sense diners, ni telèfon mòbil, sense haver avisat a ningú i que necessitava prendre una medicació diària. Després d’aquesta intervenció, la Guàrdia Civil es va posar en contacte amb la família per a fer-los saber que havia sigut localitzat.

Diverses hores després dels fets, la filla de la persona trobada, es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil per a comunicar-los que el seu pare estava en observació, es trobava en bon estat de salut i molt agraïda. Els familiars, també, van fer saber als agents que tenien una preocupació permanent per aquest home, ja que era molt major.

A causa de la ràpida intervenció dels agents i el coneixement de la zona es va poder localitzar a aquesta persona i evitar un mal major. Els moments en què es va detindre el vehicle de la persona i prenent la precaució deguda, van aconseguir que el vehicle es detinguera en un lloc segur. Cal tindre en compte que es tractava d’hora punta per a la circulació de vehicles i, sobretot, camions.

En aquesta intervenció van participar agents de la Guàrdia Civil de Castelló i de Canals.

Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat Deganat del Partit Judicial d’Alzira.