Demanen que no s’aparque en els carril bici d’Alzira

0
333

A sovint, per exemple, al carril bici del carrer Trinidad Redal, en l’enreixat groc pintat a terra que prohibix aparcar damunt, s’aparquen durant hores cotxes o furgonetes o motos grans que impedixen l’accés de les bicis al carril.

Amb el qual els ciclistes han de pegar tota la volta a la gran manzana d’edificis annexa o parar, baixar de la bici, creuar la carretera-carrer, pujar a la vorera, passar darrere del vehicle i tornar a pujar la bici, quelcom molt dissuasori. O cometre la il·legalitat de seguir, arrimats a la dreta, uns 30 m per la direcció prohibida fins a entrar al carril bici de la dreta, amb el greu perill que això suposa per als ciclistes i els vehicles que venen de cara.
S’adjunta fotografia del 10-6-2021 on una furgona ha estat taponant l’entrada almenys durant una hora, el temps d’anada i tornada del ciclista a comprar a un magatzem dels afores.
D’altres vegades han trobat cotxes aparcats a l’altre costat d’eixe mateix tram del carril bici, de manera que impedix el pas als ciclistes per a entrar al carrer Trinidad Redal i aleshores han d’agafar la carretera d’entrada d’abans o el tros de vorera de després. De fet, al mateix Google Maps es pot vore ací un cotxe aparcat damunt la vorera dels vianants.
Per tot el qual els ecologistes s’han adreçat al Ajuntament d’Alzira per a sol·licitar que els 2 bolards que impedixen l’entrada als autos es fiquen en la primera línia de l’enreixat groc, de manera que impedisquen que ningú puga aparcar i taponar més aquesta entrada de bicis.
Al mateix temps, que es desplace la senyal que permet aparcar al davant per a càrrega/descàrrega durant 15 minuts (que la majoria no sol respectar), al lateral esquerre de la clínica annexa, l’entrada del carrer Poeta Francesc Llàcer, reservant un o dos llocs d’aparcament per als vehicles distribuidors, de manera que ells tinguen el seu espai necessari i els ciclistes puguen entrar sense cap impediment al carril bici.
I que es vigile més aquesta entrada/eixida del carril bici, que està al costat d’una zona de copes molt visitada, per a impedir que els cotxes aparquen a un o altre costat del carril bici.
Perquè aquest lloc és un pas molt freqüentat per nombrosos ciclistes i la bici no és cap capritx sinó un mode de desplaçament ideal per la ciutat, que no contamina, no és perillós, a penes ocupa espai i no emet els gasos d’efecte hivernacle que emeten els automòbils, que estan desequilibrant el clima i provocant cada volta més problemes com les inundacions i les ones de calor.