La Generalitat contempla connectar les línies del Metro i Renfe en Alzira

0
695

La unió de les dos línies es faria mitjançant un ramal des de l’Alcúdia fins Alzira

Serà unes de les propostes de la ciutadania als pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022

La Ribera és una comarca densament poblada (més de 300.000 ha), atravesada per dos línies ferroviàries de nord a sud sense connexió entre sí. Per millorar la mobilitat comarcal, es proposa la unió d’aquestes dos línes mitjançant un ramal des de l’Alcúdia fins Alzira.

El traçat podria estar pegat a la CV-50, senzill i econòmic, amb un impacte ambiental baix. Es connectaria la L1 del metro amb la C2 de rodalies, possibilitant molts trajectes que fins ara són difícils de fer en transport públic (amb transbord a Alzira, es podria anar de Torrent/Picassent/Alginet/Carlet/Benimodo/l’Alcúdia/Guadassuar fins a Algemesí/Carcaixent/Xàtiva).

A més, connectaria els municipis de la L1 amb Alzira, capital comarcal, i l’Hospital de la Ribera (ja hi ha línies urbanes de bus des de l’estació d’Alzira fins l’hospital). La demanda de passatgers de la L1 al sud de l’Alcúdia baixa bastant, així que la línia a Alzira reforçaria el servei del tram amb major demanda de la L1 al sud de Torrent.

Pressupostos participatius

Es tracta d’una de les propostes de la ciutadania al pressupostos participatius de la Generalitat de l’exercici 2022 que promou la conselleria de Transparència i Participació.

Esta proposta ja ha passat per un filtre tècnic, però que necessita els avals de la ciutadania, en funció de les comarques on estiguen inscrites, requerirà un major o menor nombre d’avals en funció de la població.

En el cas de la Ribera requerixen 100 avals ciutadans per a que puguen passar a la següent fase de votació. A més de la connexió en Alzira de les dos línies ferroviaries que travessen la comarca hi han altres propostes que ens afecten, com una xarxa de carrils bici que unisca els municipis de la Ribera i la restauració del Monestir de la Murta, entre altres.