Pascual: «El clavegueram d’Alzira és una tela d’aranya intercomunicada entre sí»

0
266

Les crescudes del riu Xúquer condicionen el funcionament de la xarxa municipal de clavegueram d’Alzira que funciona «com una tela d’aranya intercomunicada entre sí», segons el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual.

Les aigües residuals son bombejades a la depuradora ubicada al terme de Carcaixent, però en episodis de fortes pluges que augmenten el cabal del riu «es detenen les bombes i aleshores es quan s’aboca al Xúquer», explica Pascual.

Comporta automàtica

Així per evitar l’entrada de l’aigua del riu al clavegueram, l’Ajuntament d’Alzira està instal.lant, estos dies, una comporta automàtica a les rodalies del pont de Ferro. Es tracta d’una solució tècnica, pressupostada en 64.800 euros, que reduirà la possibilitat d’inundar el parc de les Muralles així com els baixos i garatjos de les avingudes, Luis Suñer, Sants Patrons i Blasco Ibàñez.

Quan es tanca el clavegueram les aigües residuals es queden a l’interior dels col.lectors amb el perill d’entrar en càrrega, és a dir de quedar col.lapsada. «Depén de la quantitat de pluja que caiga sobre Alzira perquè s’òmpliga la xarxa» significa el responsable de l’àrea municipal de Serveis Públics.

Presa de Bellús

Èn els pròxims episodis de fortes tempestes desapareixerà el perill que suposava la presa de Bellús, que aliviava les aigües al Xúquer al arribar a un cabal de 35 Hm3 per evitar la inundació de les vies del tren a les seues rodalies. Ara Bellús podrà emmagatzemar els 45 Hm3 de capacitat total per a la que va ser dissenyada i així els municipis que es troben aigües avall com Alzira patiran un menor risc d’inundació.