Alzira dona un pas més perquè la Processoneta del Matí siga Bé de Rellevància Local

0
82

Continuen els tràmits per a aconseguir el Bé de Rellevància Local per a la Processoneta del Matí

 

Alzira dona un pas més perquè la Processoneta del Matí de la Verge del Lluch i l’Ofrena de la Seda siga declarada Bé de Rellevància Local Immaterial.

 

La tramitació continua, i hui s’ha aprovat en la Junta de Govern Local la presentació a la Conselleria de Cultura de l’expedient encomanat a l’arxiver municipal Aurelià Lairón, perquè prenga una decisió al respecte.

 

Com es va fer en el procediment de declaració de la Setmana Santa i les Falles com a Festa d’Interés Turístic Nacional, s’ha encarregat a l’arxiver municipal, la redacció de l’oportú informe històric i documental que s’haurà de remetre per a la seua valoració al Consell Valencià de Cultura.

 

Tal com ha explicat el regidor de Festes, Xavi Pérez, l’objectiu fonamental, a més de protegir l’esdeveniment, és difondre la seua importància i recuperar més balls dels que es realitzen actualment. Pérez ha assenyalat que la festa té com a protagonistes els més menuts i la seua intenció és donar-la a conéixer entre els col•legis de la ciutat amb la col•laboració de la Confraria de la Verge del Lluch.

 

Recordem que el passat mes de març, les regidories de Festes i de Cultura van emetre una proposta per a iniciar este expedient. La Processoneta del Matí i de l’Ofrena de la Seda, se celebra cada any a la nostra ciutat el quart diumenge de setembre en la festivitat de la patrona d’Alzira, la Mare de Déu del Lluch.