Associació Comarcal d’Edificació:» La pandèmia ha rellançat les reformes de vivendes i edificis»

0
150
Ramón Vidal president de l’Associació Comarcal d’Edificació d’Alzira i Ribera Alta

Els àtics estan superbuscats i els constructors oferixen personalitzar les vivendes

L’Associació comarcal d’Edificació compta amb una vintena de professionals del sector

Hi han inversors interesats en construir en la urbanització de Tulell d’Alzira

Els 15 mesos de pandèmia ha provocat canvis notables en les preferències dels propietaris de vivendes i dels que busquen un habitatge o segona residència. Així la construcció s’ha mantés durant este complicat periode gràcies a la gran demanda de reformes, principalment de cuïnes i banys, pel que fa a la vivenda habitual i també en la rehabilitació de xalets on s’han traslladat nombrosos riberencs, amb les seus famílies, per fer front als periodes de confinament.

El canvi més significatiu s’ha produït al preferir balcons i terrasses obertes en lloc de tancades com ha ocorregut habitualment durant els últims anys, segons el president de l’Associació Comarcal d’Edificació, Albanyileria i Activitats Connexes d’Alzira i la Ribera Alta, Ramón Vidal.

En estos mesos «s’han incrementat les reformes en vivendes i xalets i els àtics estan superbuscats», mentre els constructors «oferixen personalitzar les vivendes als compradors» explica Vidal a Riberaexpress.

Més d’una vintena de professionals del sector d’Alzira i la comarca pertanyen a esta associació que forma part de la Federació de Promocions Immobiliaries de la Comunitat Valenciana (FEPROVA) i de l’Associació de Promotors Constructors d’Espanya (APCE).

Agent Rehabilitador

Als seus socis oferix informació, profesionalització, assessorament, representació en institucions públiques així com comunicació i imatge del sector. Una de les últimes innovacions, procedent de Brussel.les, és la figura de l’Agent Rehabilitador «indispensable per a recollir subvencions de la Unió Europea per a la rehabilitació d’edificis», indica Ramón Vidal.

També esta entitat comarcal «oferix una guia per a l’edificació i rehabilitació forçosa» i treballa en la «recerca de solucions» a qüestions importants en matèria de vivenda i urbanisme en Alzira i comarca. Així Vidal ha demanat una entrevista amb l’alcalde, Diego Gómez i la regidora d’Urbanisme, Sara Garés «per demanar que la nostra associació siga consultada pel que fa a temes relacionats amb este sector com vivendes socials i per a joves, obres menors i per assabentar-nos dels barris que l’Ajuntament pretén  regenerar o rehabilitar», explica el president de l’Associació Comarcal d’Edificació.

Vidal es mostra optimista respecte al futur del sector de la construcció, donat que a més de «l’increment notable» de reformes i rehabilitació de vivendes i immobles «sé d’inversors que estan interesats en construir en la urbanització del sector Tulell».

Riberaexpress