El mur trobat a Alberic podria tractar-se d’un antic aqueducte

0
222

El mur podria ser un antic aqueducte que abastia d’aigua a Alberic

La conselleria respetarà la troballa i modificarà el traçat de la canonada

Les obres de modernització de regadius que està fent la conselleria d’Agricultura a la partida Foieta, al terme d’Alberic, s’han paralitzat, recentment, davant la troballa d’un mur soterrat de quasi 500 metres de llargària, que va des de la Casa del Regador, a la falda de la urbanització Montejúcar, fins l’autovia A-7.

El mur traçat per davall dels camps de cítrics, ha aparegut al instal.lar una canonada de distribució de l’aigua per als sectors 3 i 5 del projecte destinat a la modernització de regadius. Les cates realitzades pels arqueòlegs mostren que el mur connectava la Sèquia Reial del Xúquer amb el nucli urbà d’Alberic per davall de l’autovia A-7.

El president de la Sèquia Reial del Xúquer, Antonio Costa, ha manifestat a Riberaexpress que segons li han comentat els arquèolegs «o bé era un mur de contenció o a bon segutr un xicotet aqueducte per transportar aigua al poble d’Alberic».

Costa ha assegurat que la intenció mostrada per l’empresa «és la de modificar el traçat per tal de respetar este antic mur o aqueducte».