El pròxim cap de setmana serà l’últim amb toc de queda

0
296

La seua vigència finalitzarà a les 23:59 h del pròxim dilluns dia 7

La Interdepartamental de la Generalitat per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19 es reunirà aquest dijous per a analitzar la situació de la pandèmia i acordar mesures com la finalització del toc de queda nocturn a partir del dilluns, segons han informat a EFE fonts del Consell.

Des que el 9 de maig finalitzara l’estat d’alarma a Espanya, la Generalitat ha demanat en dues ocasions i ha obtingut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a prorrogar mesures que afecten drets fonamentals, com el toc de queda nocturn, que en la Comunitat està vigent des de fa set mesos.

A les 23:59 hores del dilluns 7 juny finalitza la vigència d’aquesta mesura, que actualment s’aplica entre la 1 i les 6 del matí, i sobre la qual el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar en l’última reunió de la Interdepartamental que s’alçaria si passats quinze dies es mantenia la situació epidemiològica.

Instrument decisiu

El president va destacar llavors que reduir la mobilitat ha sigut «un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia», però que havia arribat el moment de deixar «arrere» el toc de queda, dins de l’obertura progressiva de la Comunitat.

Reobertura de l’oci nocturn «amb prevenció»
Puig ha indicat aquest dimarts que en la reunió de la Interdepartamental del dijous, a més de l’alçament del toc de queda, hi ha altres qüestions que es poden «anar mirant» i «començar a obrir espais com l’oci nocturn, però amb prevenció», perquè la Comunitat no es pot «permetre el luxe de mirar cap endarrere».

Ha assenyalat que les xifres epidemiològiques dels últims dies, encara que són «bones», evidencien que l’obertura i la mobilitat tenen «conseqüències», i per tant cal ser «molt prudents», perquè tota la societat valenciana s’ha compromés i ha treballat conjuntament per a aconseguir ser la regió d’Europa amb menor incidència.

EFE