RTVE transmetrà un concert amb quatre obres del compositor d’Alzira Juanjo Colomer

0
246
  • El concert de l’Orquestra Simfònica de RTVE es transmetrà el 4 de juny per Radio Clàssica i ho gravarà TVE per als Concerts de La 2 el dissabte 19 de juny
  • Es podràn escoltar ‘Preludio de Dulcinea’, ‘Escaping insanity’, ‘Symphonic genesis’ i ‘Escenas pintorescas’

 

El concert extraordinari monogràfic d’obres del compositor d’Alzira, Juan José Colomer, inclou en el programa quatre obres seues: ‘Preludi de Dulcinea’, ‘Escaping Insanity’, ‘Symphonic genesis’ i ‘Escenes pintoresques’. Compta amb el mestre també valencià, Sergio Alapont, com a director. El concert el retransmet, a les 20.00, Ràdio Clàssica, i ho gravarà TVE per a emetre-ho en Els concerts de la 2 el dissabte 19 de juny.

L’Orquestra Simfònica RTVE amb Sergio Alapont en el podi, interpretarà, en primer lloc el Preludi de Dulcinea, una obertura orquestral que com explica el propi Juanjo Colomer “inclou part de les 2 obertures de l’òpera ‘Dulcinea XL’ basada en dos episodis del Quixot. La primera obertura reflecteix la famosa batalla dels molins. Li segueix sense interrupció l’obertura del segon acte, que correspon a un episodi on uns Ducs conviden a Sr. Quixot i Sancho al seu castell per a una suposada cacera amb la intenció de passar una bona estona a la seua costa”.

Continua l’obra Escaping insanity (Escapant de la bogeria), en paraules de Colomer “Obra influenciada per la famosa definició de bogeria d’Einstein i que, malgrat la seua veracitat en el camp de la ciència, quan es tracta de la vida i l’ésser humà, fins i tot si intentem repetir la mateixa acció una vegada i una altra, sempre té diferències i amb freqüència obtenim resultats diferents”.

Poema simfònic

La tercera obra de Juan José Colomer que interpretarà l’Orquestra Simfònica RTVE és el poema simfònic Symphonic gènesi (Gènesi simfònica), un encàrrec per a celebrar el naixement de l’Orquestra Simfònica de Dana Point, a Califòrnia. Consta de diverses seccions que flueixen contínuament sense pauses, i com afirma Juanjo Colomer, “cadascuna de les quals descriu una etapa en el procés de creació: El Germen, La Creació, Gaubança i Majestuós”.

I la quarta i última obra del concert és el poema orquestral titulat Escenes pintoresques, adaptació lliure de l’òpera ‘El pintor’, del mateix Colomer, centrada en la figura de Picasso. Està formada per quadres o escenes breus en versió orquestral extrets de l’òpera: El Pintor, Arribada a París, La Belle Époque, Fam i misèria, Les seues dones, Enyorances de Màlaga, Interludi post-morten, Justificant-se davant Velázquez, Comparant Meninas, Inspiració africana, Suïcidis, Judici final i Epitafi.

RTVE