Machí i el Grup TYPSA faran l’informe de les actuacions en el Casella i Barxeta

0
221
El tram verd correspon al futur canal Interceptor i el morat a l’actual canal de les Basses

El prestigiòs enginyer riberenc, Xavier Machí, redactarà l’informe de les actuacions executables destinades a ampliar el barranc de la Casella i a desviar l’últim tram del Barxeta en ser adjudicat al grup independent d’empreses, TYPSA, especialitzat en serveis denginyeria, arquitectura i consultoria, per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

A bon segur que Machí és el tècnic especialitzat que millor conèixer la temàtica relacionada amb les inundacions d’Alzira i la comarca en ser l’autor d’importants informes sobre esta problemàtica. Este enginyer d’Algemesí explicà les possibles solucions davant els grups polítics alzirenys, fa tots just ara dos anys, invitat per la Federació d’Associacións de Veïns d’Alzira.

Machí els canals i el Casella

Xavier Machí considerà «adient» la construcció del canal de les Basses, a més de fer «un segon canal que arreplegue les escorrentíes dels barrancs» i es mostrà especialment pardiari «d’ampliar de forma considerable el barranc de la Casella i de desviar el barranc de Barxeta cap al Xúquer des de les rodalies de Carcaixent».

El pròxim 9 de juny es traslladaran, fins a la capital de la comarca, la delegada del Govern, Gloria Calero i el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, viatjaran fins Alzira per explicar les importants actuacions que es faran en els dos barrancs. En el cas del Barxeta afectaran també a Rafelguaraf i a Cogullada, pedania de Carcaixent.

En el bon camí

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, considera, davant Riberaexpress, que «estem en el bon camí i fins i tot davant un abans i un després pel que fa la solució de les inundacions d’Alzira».

Pascual es mostra així d’optimista donat que el Govern central «ha adquirit el compromís de prioritzar les inversions que eviten les inundacions de poblacions, bens i persones».

El barranc de la Casella té un punt especialment conflictiu davant la iniciativa d’ampliar el seu llit com és el tram on coincidixen el pont de Xàtiva i el molí de Montagud que suposa un coll de botella per a les aigües, que uns metres després, desemboquen en el Xúquer. També caldrà vore quin serà el punt elegit per a la desembocadura del Barxeta amb el riu Xúquer en sustituicó de l’actual confluència amb el Casella.

Riberaexpress