Acord en Alzira per a celebrar falles en setembre

0
522
Els presidents durant la reunió celebrada anit

La segona potència mundial en falles celebrarà finalment la festa de Sant Josep del 2 al 5 de setembre, arranc l’acord arribat esta nit entre els presidents de les 35 comissions d’Alzira.

Tot i que només plantaran monument les 9 falles que han votat a favor de fer festa fallera al final de l’estiu, és a dir; les tres comissions de la secció Especial, Plaça Major, El Mercat i Camí Nou, junt a Sant Andreu, Sagrada Família, Hernán Cortés, Germanies, Doctor Ferran i Pintor Andreu.

Les 26 comissions restants podran organitzar esmorçars, dinars i sopars als seus respectius casals, tot i que no participaran en els actes fallers oficials com passacarrers, l’ofrena, despertaes i el concurs del pasdoble.

D’altra banda l’Ajuntament assumirá el cost del lloguer dels 26 monuments que no es plantaran i cremaran fins a març de 2022.

En la reunió també s’ha posat de manifest per part de la JLF i l’alcalde, Diego Gómez, el suport per a les 35 comissions falleres, mitjançant una sèrie d’ajudes per a la “plantá” dels monuments 2021, ajudes a casals i per guardar els monuments que no es planten; per tal d’unir forces entre tots i minimitzar els danys que puguen tindre totes les comissions, segons l’opció que finalment han escollit.

Respecte, suport i agraïment

Manifestar que les comissions que han decidit ajornar la celebració de les falles a 2022 han mostrat el respecte i el suport a les comissions que han decidit celebrar les falles al 2021.

Així mateix, les comissions que han decidit celebrar les falles a setembre de 2021, han agraït a la resta de comissions el seu recolzament i el respecte mostrat amb la decisió presa.

El President de la JLF, Jaume Bohigues, ha posat de manifest que no es tanca cap porta a tota comissió que abans de setembre reconsiderara l’opció de celebrar les falles a setembre 2021, tot i que les ajudes no serien les mateixes.

La Junta Local Fallera vol agrair a les Falles d’Alzira l’esforç i la comprensió mostrada en el dia de hui i demana la confiança de tots els components de l’Assemblea, per tal de retornar entre tots l’harmonia a les comissions falleres, i aconseguir el respecte i bon ambient entre tots i cadascun dels fallers alzirenys.

Amb seny i responsabilitat, entre tots podrem tornar a gaudir de les FALLES del 2 al 5 de setembre de 2021 amb les mesures que en la data esmentada estiguen vigents.