Alzira acorda per unanimitat reclamar al Govern l’ampliació del barranc de la Casella

0
187

Tots els grups municipals de la corporació d’Alzira han aprovat esta vesprada, durant un ple extraordinari, una proposta de les distintes associacions veïnals de la ciutat, en la que sol.licita al president del Govern que dins les actuacions previstes per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer «prioritze la construcció de l’ampliació del barranc de la Casella».

El president de la Federació de les Associacions de Veïns, Salvador Pérez, en el primer ple presencial des de l’inici de la pandèmia, ha manifestat que «cal aconseguir que les inundacions passen a la història de la nostra ciutat», després de recordar que «fa 18 anys que tenia que estar acabada l’ampliació del Casella que ha estat ajornada any rere any».  Pérez ha encorajat als polítics local que a que seues partits «voten a favor d’esta proposta en els pròxims pressupostos estatals i autonònomics».

L’alcalde, Diego Gómez, ha explicat que el Casella «és el principal responsable de les inundacions» que patixen alguns barris de la ciutat. Tot i que també ha reivindicat el desviament e l’últim tram del Barxeta a més del barranc de la Murta que talla sovint la carretera d’Albalat davant en cada episodi de fortes pluges.

La primera autoritat local considera que «no podem esperar a que arreglen el Casella per a protegir amb altres infraestructures a Alzira de les inundacions», justificant la necessitat del canal de les Basses i del canal Interceptor «que començarà a construïr-se de forma immediata».

En la mateixa sessió, s’ha aprovat, per unanimitat, una moció presentada, conjuntament, pel PP, Ciutadans i Vox, semblant a la proposta de les associacions veïnals, que sol.licita al Govern central «que es done solució a la millora del drenatge urbà de la zona de les Basses».

En canvi l’equip de govern ha rebutjat la petició dels tres grups de l’oposició de «prioritzar» un estudi hidràulic conjunt per a definir l’ordre de construcció de les infraestructures.

El representants del PP, Enrique Montalvá, proposava que l’estudi el realitzara «una empresa independent en lloc de la Universitat». El portaveu del PSPV, Fernando Pascual, li ha contestat que «eixa proposta ja està en marxa», al temps que significava «el desacord respecte a les mesures de protecció» de la ciutat, «volem enginyers qualificats com els de la Universitat Politècnica de València». I ha lamentat que el grup popular «es pronuncien en contra del canal de les Basses i del Interceptor».

Mentre l’alcalde, Diego Gómez, ha significat que el canal que recollirà les escorrenties dels quatre barrancs junt al de les Basses «son un projecte únic dissenyat per tècnics hidràulics de la conselleria».