El ministeri començarà en breu el tram de la Via Verda entre Tavernes i la platja

0
252
Plànol de la Via Verda que unirà Alzira i Carcaixent amb la platja de Tavernes
Les obres de la Via Verda començaran les pròximes setmanes
• El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha firmat ja l’acta de replanteig per a executar, en breu, les obres de la Via Verda en el terme municipal de Tavernes de la Valldigna
• La via ciclopedestre que unirà Tavernes amb la comarca de la Ribera Alta contribuirà al desenvolupament sostenible del món rural i a acostar el medi natural a les poblacions

L’ens estatal serà l’encarregat d’executar tots els treballs del projecte de rehabilitació del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia com a camí d’esbargiment.

El projecte suposa la creació d’una via destinada a bicis i vianants que unirà Alzira i Carcaixent amb Tavernes i la seua platja a través de la recuperació del traçat de l’antiga via fèrria del trenet Carcaixent-Dénia, un projecte que contribuirà al desenvolupament sostenible del medi rural i a acostar el medi natural a les comarques de la Ribera i la Safor.

Passarel.la en la CV-50

Pel que fa al terme d’Alzira el ministeri s’ha compromés en finançar, al 50%, la construcció de la passarel.la metàl.lica que creuarà la carretera CV-50 a l’altura de l’antic pas a nivell, prop del pont de l’Estret. En estos moments l’Ajuntament alzireny «es troba culminant l’expropiació de les parcel.les afectades, per recuperar el domini públic de l’antiga vieta» segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

A més el ministeri d’Agricultura senyalitzarà la connexió de les estacions de ferrocarril amb els nuclis urbans, en el cas del terme d’Alzira, afecta al tram que connecta la seua estació fins el carril bici que passa junt a la Cova de les Meravelles. I a més «ampliarà» la vorera que hi ha des del pont de Ferro fins el Malecó, segons la regidoria de Medi Ambient.