Alzira, la Universitat i la Diputació promou un Màster de Gestió de Polítiques del Territori

0
126
L’alcalde Diego Gómez junt a la vicerrectora d’Investigació Mª Dolores Real i el director del màster Ricard Calvo

L’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València i la Diputació han posat en marxa un Màster de Gestió de Polítiques pel Desenvolupament del Territori. Un títol de postgrau de la Universitat que arriba a la segona edició i que formarà els actuals i futurs agents de desenvolupament local. Una figura estratègica dins de l’administració local que ve a ser fonamental alhora de gestionar els fons europeus.

El consistori alzireny acull este master semipresencial com una eina més de la formació constant per la que aposta l’ajuntament. Esta iniciativa que partix de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local està formant professionals que des d’una vessant multidisciplinar tinguen eines per al desenvolupament local des d’un punt de vista integrador.

En este sentit, tal i com ha explicat la directora de l’Institut interuniversitari, Dolores Pitarch, l’objectiu de la Universitat es «crear sinèrgies entre professionals, universitat i administracions per transferir tot el coneixement de la universitat als pobles i ciutats per millorar la vida de la ciutadania».

Des de la Diputació de València, es considera fonamental esta formació, i sobretot la seua dimensió europea. «És necessari la formació per a gestionar els fons europeus en projectes consensuats amb els diferents agents i que responguen a la necessitat real de cada territori, segons José Domingo Martínez, representat de la Diputació.

El màster, dirigit pel professor alzireny, Ricard Calvo, presentat hui en IDEA, beneficiarà a 25 persones en format semipresencial. Des de la Universitat de València s’ha destacat la qualitat d’este master per la plantilla de professors, que aporta tant persones del món acadèmic com professionals que actualment treballen en estes qüestions.

Aprofitant la presència dels representants de la Universitat de València, s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Universitat de València i l’Agència de Desenvolupament IDEA.
Un conveni que ve a constatar la tasca que ja s’està fent des de fa més de vint anys de col·laboració entre la Universitat i este departament municipal. Tal i com explica la vicerrectora de d’Investigació i Transferència Maria Dolores Real, l’ajuntament d’Alzira i la Universitat amb este conveni fan que es treballe conjuntament entre els tres pilars per a millorar la vida dels ciutadans.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha recordat l’aposta de l’Ajuntament «per l’ocupació i la formació, i l’interés que té per a la població alzirenya esta col•laboració» que es plasma, any rere any, en distintes activitats com la Setmana de l’Economia i totes les activitats de formació que es desenvolupen a través d’Idea.