Els treballs en els barrancs Estrella i Fosc d’Alzira es troben molt avançats

0
196
L’arener alçat en el última trams del barranc Fosc evitarà que la terra arribe al clavegueram

Les obres de condicionament dels barrancs Fosc i Estrela que està realitzant l’empresa Aigües de València es troben prou avançades de cara a evitar les aigües pluvials a la confluència del clavegueram del carrer Josefina Fernández, un punt especialment conflictiu cada vegada que es produixen episodis de fortes pluges a Alzira.

Els barris de l’Alquenència, Venècia i Nova Alzira s’han inundat varies vegades durant els últims anys davant el desbordament del barranc Fosc, ja que és l’encarregat d’arreplegar les escorrenties que baixen des de la urbanització del Racó, a més de l’aigua que li aporta el barranc de l’Estrela que recull la provinent de la urbanització del Respirall, produint la baixada de les aigües embravides que acaben inundant l’entramat urbà.

Mur, arener i recreiximent

Les obres evitaran a partir de final de mes que l’aigua que arrosseguen estos barrancs acaben en les barriades més pròximes, per a la qual cosa s’ha eliminat la rampa d’accés al Camí dels Pescadors, a més d’alçar un mur en el tram final del barranc Estrela, d’instal.lar un arener amb una infraestructura reguladora del cabal del barranc Fosc i el recreiximent de trams perimetrals del mur.

Estos treballs tenen un caràcter provisional fins que funcione el projectat Canal Interceptor que recollirà les aigües pluvials dels quatre barrancs que baixen de les muntanyes. Esta segona fase del canal de les Basses començarà el pròxim estiu i podrà actuar durant el primer trimestre de 2022.

L’obra està sent executada per l’empresa Aigües de València, concretament a càrrec de la borsa d’estalvi energètic, i no suposarà, segons la regidoria de Serveis Urbans «cap cost per als alzirenys».