Inicio Titular Portada Complicat rescat d’un home i el seu gos en una sèquia de...

Complicat rescat d’un home i el seu gos en una sèquia de Riola

0
337

Els bombers del Consorci Provincial de Bombers de València han rescatat este matí de diumenge a un home i el seu gos caiguts a una séquia de la localitat de Riola. S’han mobilitzat bombers dels parcs de Cullera, Alzira, i sergents de Gandia i Alzira.

L’avís s’hi ha rebut a les 11:12 h i sembla que l’home s’havia llançat a l’aigua per rescatar el seu gos, que havia caigut. Tots dos han sigut succionats pel buit d’una comporta de regulació d’aigua de la séquia, que creava un sifó. Han quedant atrapats darrere de la comporta, a una zona interior amb poca altura per a respirar.

Immediatament, s’hi ha demanat a l’ajuntament que tancara el pas d’aigua per baixar el nivell i assegurar el bon estat de la persona i la seua mascota.

Per a realitzar el rescat, un bomber ha accedit a la zona equipada per a rescat aquàtic. Una vegada el nivell de l’aigua ja s’havia reduït, s’ha extret a l’home i al gos travessant un túnel de la séquia d’uns 20 metres, i assegurant en tot moment el procés mitjançant corda guia.

Ja a l’exterior, l’home es trobava en bon estat, mentre que el gos presentava una ferida a la pota que ha sigut atesa en un primer moment pels bombers.