Algemesí instal.la 40 papereres per als xiclets

0
244

Amb l’objectiu de reduir la quantitat que acaben a terra

 

L’Ajuntament es suma a la iniciativa que pretén cridar l’atenció d’aquells que estan mastegant xiclet perquè el depositen a l’interior de les papereres Gumy. Es tracta de depòsits de color cridaner destinats únicament a la retirada de xiclets. Una vegada el recipient ple, es retira per a la seua posterior neteja i reutilització i es substitueix per un altre.

La setmana passada es van instal·lar al municipi algemesinenc 40 paperes d’un color fúcsia, sobretot prop de col·legis i parcs, on es considera que el consum de xiclets és major. També el passat dissabte va tindre lloc la campanya de sensibilització amb un estand al mercat i dues persones amb patinet que distribuïen flyers. Als col·legis també s’han fet arribar els pamflets destinats a la conscienciació dels estudiants.

Fins ara el servici de neteja havia estat retirant els xiclets que es quedaven pegats al sòl amb aigua a pressió. El regidor de Serveis Públics i Patrimoni, Raül Adam, ha declarat que “havien de fer més esforç, utilitzar més material i, en definitiva, fer més incidència cada vegada que volien retirar un xiclet.” A més, un xiclet tarda uns 5 anys en degradar-se, dona una imatge de insalubritat i brutícia i és un problema si es xafat pels vianants o engolit pels animals.