Les màximes arribaran el diumenge als 38º i cauran prop de 10º el dilluns

0
109

Hui fa 6 anys de l’onada de calor ‘històrica’ al nostre territori que va deixar 45ºC a Antella44,4ºC a Carcaixent44º Alberic42,9º a Xàtiva…. valors mai abans registrats en un mes de maig i que suposen el rècord absolut.

Tornant al nostre temps, hui divendres el dia tornarà a ser molt estable i les temperatures seran semblants als valors d’ahir o pujaran un poc més pel litoral castellonenc on el mercuri guanyarà entre 2º i 3ºC (jornada de nou calorosa a les hores centrals). El sol es deixarà veure durant tota la jornada amb el permís d’alguns intervals de núvols prims i alts que només estaran de pas.

El vent rolarà a mestral (NO) i donarà ratxes fortes a l’interior nord de Castelló, i entre fluixes i moderades a la resta del territori. Pel litoral girarà a component sud de mitja vesprada en avant.

Dissabte i diumenge

Cap de setmana sufocant el que ens espera i amb temperatures que encara es dispararan més. I la raó és perquè s’imposarà un ponent dèbil que, acompanyat d’una massa d’aire més càlida que tindrem damunt, faran pujar les temperatures amb força. De fet, veurem valors que en les zones més càlides de sempre podran superar els 36ºC! per la qual cosa haurem d’estar ben atents a les amenaces pels incendis.

Demà dissabte el dia presentarà bon aspecte amb pas de núvols prims i alts, vent de ponent fluix com hem comentat que rolarà a component sud a partir del migdia en tot el litoral (amb ratxes que seran moderades), i termòmetres que s’animaran amb ganes i ens deixaran un panorama molt calorós i sufocant a tot el nostre territori, sobretot pel litoral i prelitoral de la província de València que serà on es registraran les màximes del dia.

Per últim, el dilluns 17 en arrancar els vents marítims les màximes baixaran sensiblement, entre 5º i 10ºC graus segons les zones, per tant, la calor del cap de setmana ens abandonarà a principis de la setmana pròxima.

Inforatge