Alzira recomana màxima precaució davant el risc d’incendi per les elevades temperatures

0
156
  • Dissabte i diumenge s’esperen màximes de 36 i 37 ºC

 

L’Ajuntament d’Alzira, davant la previsió de l’augment de les temperatures d’este cap de setmana, recomana extremar les precaucions respecte a l’ús del foc i prega la col·laboració ciutadana.

 

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica informa que este cap de setmana del 15 al 16 de maig, s’espera una intensa pujada de les temperatures provocada pels vents de ponent, que arribarà en el nostre terme a valors al voltant dels 36-37ºC.

 

Es demana a tota la ciutadania que s’extremen les precaucions en l’ús del foc especialment en les urbanitzacions i nuclis habitats que estiguen envoltades d’entorn forestal. També està prohibit fer foc en els propis sols agrícoles i forestals, per tal de minimitzar les possibilitats d’iniciar incendis forestals.

 

En este sentit, Pep Carreres, regidor de l’àrea, aclarix que ”Cal tindre presents les mesures de prevenció lligades a l’ús del foc en xalets i casetes de camp que estan envoltades de sòl forestal. En estes condicions de calor no deguem cuinar a l’aire lliure, només podríem fer-ho si el paeller o la barbacoa estan habilitats i normalitzats i seguint les estrictes mesures de seguretat previstes a l’ordenança d’autoprotecció davant d’incendis forestals en sòl urbà i urbanitzat amb entorn forestal”

Suspeses les cremes agrícoles

Les autoritzacions de crema de restes de poda agrícola per al dissabte 15 de maig quedaran en suspensió si el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana declara pre-emergència per incendis forestals en nivell 2 alt (taronja) o nivell 3 extrem (roig). Per al diumenge 16 de maig les cremes agrícoles estan completament prohibides en tot el terme municipal.

 

Es prega col·laboració a la ciutadania per a que, en cas de detectar fums sospitosos o un conat d’incendi forestal, avise immediatament al 112 per a que els agents d’emergència i extinció puguen intervindre en el temps més breu possible.