Bohigues (JLF): «El món faller d’Alzira vol celebrar les falles del 2 al 5 de setembre»

0
497

Els presidents de les 35 comissions falleres d’Alzira acordaran el pròxim dilluns celebrar les falles 2021 del 2 al 5 de setembre, coincidint amb les dades de València i d’altres municipis fallers de la Comunitat.

El president de la JLF, Jaume Bohigues, ha ratificat a Riberaexpress que «el món faller local vol celebrar-les en la primera setmana de setembre donat que els xiquets encara no han tornat a l’escola». Fins i tot argumenta que així «es faran el més prompte possible», al temps que «cal coincidir amb les de València perquè si les fem una setmana després vindrien molts turistes i Alzira no compta amb les infraestructures neccessàries per acollir a tanta gent».

Plantà, premis, ofrena, mascletaes, concurs de pasdobles i cremà

Bohigues es mostra «satisfet» davant la decissió de la conselleria de Sanitat «d’autoritzar el 90% dels actes, sols ens prohibixen les aglomeracions, com per exemples berbenes que reunixquen a 5.000 persones o més». Tampoc estan prohibides les mascletaes «sempre i quan la gent porte mascareta i guarde la distància reglamentària». A este respecte la JLF «estudiarà la millor ubicació» per poder celebrar-les.

També es podran fer el lliurament de premis, el divendres 3 de setembre, l’ofrena el dissabte dia 4 i el concurs del pasdoble i la cremà el diumenge dia 5, mentre la plantà està prevista per al dijous dia 2.

Les restriccions es limiten, per ara, a un aforament del 75% dels interiors del casal on no es podrà menjar ni beure, però sí al carrer i cal tindre en compte «que no hi ha cap acte prohibit» advertix el màxim dirigent de les falles d’Alzira.

Brutal injecció econòmica per a la ciutat

Respecte a la possibilitat que els monuments no es cremen en setembre i es deixen per a març de 2022 i que enguany es facen només alguns actes fallers davant les dificultats econòmiques d’algunes comissions, Bohigues explica que «este mes de maig es pot posar en marxa l’exercici 2022 començant a cobrar les corresponents quotes donat que les falles deuen conservar els recursos econòmics de la setmana fallera que no es va celebrar en 2020″. El president resalta la importància de fer falles enguany «davant la brutal injecció econòmica que suposarà la setmana fallera de setembre».

Jaume Bohigues demana a la ciutat «un marge de confiança amb el món faller en haver demostrat els fallers estar concienciats i en haver respectat i complit les mesures sanitàries», al temps assegura als alzirenys que «en setembre farem unes falles molt dignes».

Riberaexpress