Alzira reivindica a la CHX el desviament del Barxeta i l’ampliació del Casella

0
83

El govern d’Alzira té previst reivindicar, en una pròxima reunió, a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer els desviament del barranc de Barxeta així com l’ampliació del barranc de la Casella, a l’altura del pont de Xàtiva, que fa, actualment, de coll de botella dificultant l’accés de les aigües cap el Xúquer en el tram del malecó.

Actuacions prioritàries

L’alcalde, Diego Gómez, considera «prioritària» l’actuació en el Barxeta per resoldre els problemes d’inundabilitat que ocasiona als municipis d’Alzira i Carcaixent.

Gómez reivindicará, a més, davant la CHX «l’ampliació del barranc de la Casella» en el seu últim tram «que fa de gots comunicants amb el Barxeta». I per tant que incloga en els seus pressupostos este dos actuacions.

L’Ajuntament d’Alzira ha decidit començar les obres del Canal Interceptor el pròxim estiu, una obra destinada a evacuar, amb rapidesa, les aigües pluvials dels barrancs Estrelles, Fosc, Gracia Maria i Arena per tal «que arribe el més prompte possible al Casella abans que s’unfle i evite el desaiguament». La canalització des de la rotonda d’Amcor i l’ampliació del pont de Xàtiva donarà la fluidesa de la que fins ara careix este important barranc alzireny.

En la fase 1 del canal de les Basses les escorrenties poden còrrer a 11 m3/s, mentre en la segona fase les aigües poder abastar fins els 14 m3/s. I els dos canals tenen una capacitat per emmagatzemar un total de 50 milions de litres (30 milions el primer i 20 milions el segon).