Les falles es celebraran en setembre però adaptades al Covid

0
310

La Conselleria de Sanitat portarà a la reunió que este dilluns celebrarà amb el sector faller la proposta de desenvolupar alguns actes al setembre, encara que adaptats a la situació sanitària marcada per la pandèmia.
L’administració autonòmica posarà sobre la taula la possibilitat que es duguen a terme alguns actes de Falles -no un programa tradicional- a partir de l’1 de setembre.

El passat 4 de maig, després de reunir-se amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la Mesa de Seguiment de la Covid-19, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ja va avançar que la corporació municipal treballava amb la idea de celebrar Falles en el segon semestre de 2021.

En aqueixa trobada, Barceló va emplaçar al consistori i al món faller a mantindre una nova reunió aquest dilluns, 10 de maig, després de la Interdepartamental que s’ha celebrat aquest cap de setmana, a fi de «aclarir cent per cent el tema de les dates i activitats falleres que es podrien realitzar».

Per part seua, el president de la Interagrupación Fallera, Guillermo Serrano, va declarar: «Sempre hem dit que l’important era ‘plantar’ i cremar, la data que ens donen plantarem i cremarem. Això sí, seran unes Falles «amb responsabilitat», va asseverar.