La UD Alzira a poques hores de fer història en Elda

0
198

L’empat els sevix per als dos conjunts blaugranes de la categoria

 

Arriba hui el dia tan esperat per a la UD Alzira. A sis dies perquè es complisquen 10 anys del descens de Segona B amb la derrota contra el desaparegut Benidorm, aquesta vesprada es pot produir el retorn a la primera categoria interautonòmica. Ja no es pot dir a la categoria de bronze perquè sobre l’actual 2a B s’ha creat la 1a RFEF que deixa la 2a RFEF, a la qual s’accediria, com la quarta.

Un empat donaria l’ascens a tots dos equips i la victòria atorgaria el títol de lliga i una plaça segura en la Copa del Rei, en l’encontre que disputaran els dos conjunts balugranes al Pepico Amat (18 hores). Amb tant de canvi en 2a B, l’RFEF no ha publicat la circular per la qual altres temporades es classificaven 14 dels 18 subcampions, molts d’ells de grups menys exigents que el valencià i per tant més factibles d’aconseguir més punts. La derrota d’Alzira o Eldense també serviria per a pujar si perdera o empatara el Intercity.

El Eldense no ha realitzat una bona segona fase. En cinc partits sol ha guanyat un, ha empatat dos i perdut altres dos. Si s’haguera fet una classificació amb els partits entre els equips que juguen la fase (com sí ha fet la Federació de Bàsquet) per a no haver-hi suspicàcies que un grup era més fort que l’altre, el Eldense només sumaria 13 punts, 8 de la 1a fase i 5 de la 2a. L’Alzira ja seria equip de 2a RFEF perquè hauria sumat 16 (5+11) i fins i tot At. Saguntí i Roda tindrien 12 i estarien amb possibilitats de pujar directament.

Isaac i Kaiser baixes segures

Santi Rico comptarà amb tota la plantilla després de recuperar a Ortu, que va complir partit de sanció a Vila-real. Per part seua, Dani Ponz tindrà dues baixes segures. La coneguda d’Isaac per lesió i Kaiser, que va veure la cinquena groga contra l’Il·licità. Al poblatà Gomis se li ha descartat un trencament però sí ha tingut una sobrecàrrega del femoral i és dubte. Roseguen no va poder ser convocat el diumenge per uns vòmits i marejos que el dijous es va confirmar que no eren símptomes de Covid sinó falta de ferro. El de Xeraco és convocable.

Per a Dani Ponz l’ascens seria “el premi a la gran faena de la directiva que ha sanejat el club, ha complit els compromisos econòmics i ha configurat equips competitius que han jugat cinc play-offs d’ascens en nou anys”. Ponz ho té clar i l’equip anirà “a guanyar”. El futbol dirà.

Els alzirenys només han guanyat tres dels 17 partits jugats a Elda. El primer va ser fa hui just onze anys, per 0-3, que durant minuts va permetre a l’Alzira ser campió de lliga fins que el Gandia va acabar amb el somni de l’equip de Fernando Maestre. El col·legiat serà el benidormense Álvaro Cánovas García Villarrubia, àrbitre del Atzeneta-Alzira de play-off.