Alzira presenta les obres guanyadores del certamen literari 2020

0
109
L’Ajuntament d’Alzira i la Regidoria de Cultura ha presentat hui a la Plaça de les Lletres Valencianes les obres guanyadores dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2020 en les hui modalitats: novel·la, narrativa infantil, teatre, poesia, assaig, divulgació científica i àlbum il·lustrat. Estes ja es poden trobar a les llibreries així com també a la Biblioteca Municipal.
Els Fantasmes i Madame Lévy, XXXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, de Jordi Torrent; Els adéus del Jaguar, XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, de Joanjo Garcia. Anar a Saturn i tornar…, XV Premi de Teatre Palanca i Roca, de Marta Barceló.
La banda dels llunàtics, XXV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, de Francesc Puig-Pelat.
L’oxigen. Història íntima d’una molècula corrent, XXV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, de Álvaro Martínez.
El bosc i la casa,, XXII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de Joaquim Bosc.
La gerra d’Hècabe XV Premi de Poesia Ibn Hafaja, de Carme Rufino.
Cal afegir que el llibre La sopa de Tomàs, de Subi, Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat arribarà a les llibreries en octubre.
El prestigi dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira és avalat per l’aposta de les huit entitats patrocinadores: l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED, la Fundación Aïgues de València, el Consorci Ribera-Valldigna i Edicions Bromera.
Les bases del concurs estan publicades i els autors tenen fins al 23 de juliol per a presentar els originals. Si tot va bé, a l’octubre tindran lloc tradicionals Jornades Culturals i el 22 de novembre serà la Gala de lliurament dels premis.
L’acte ha comptat amb la presència del grup de cambra de la Societat Musical d’Alzira que ha harmonitzat l’acte amb els seus instruments regalant agradables notes musicals.
En l’acte han intervingut, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el regidor de Cultura, Alfred Aranda; i Josep Ribera d’Edicions Bromera. A més, han assistit; la regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés; el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres; el regidor de Comunicació i Festes, Xavi Pérez; i la regidora de Joventut, Cooperació, Modernització i Bon Govern, Letícia Piquer.