La campanya «El repte del reciclatge» culmina a l’Alcúdia

0
161

 

La campanya, plantejada com un repte entre les localitats participants, es va iniciar el passat 7 d’abril a Tavernes de la Valldigna i ha recorregut 16 municipis inclosos en el Consorci de Ribera i Valldigna.

 

A les 9 del matí, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, i la regidora de Medi Ambient, Isabel Madramany, han rebut els responsables de la campanya “El repte del reciclatge” que s’han instal·lat amb un envelat i una furgoneta identificatives del la campanya a les portes del Mercat Municipal, per a explicar el repte, resoldre dubtes sobre la manera de reciclar correctament els envasos i obsequiar la población amb la ruleta del reciclatge, que ensenya on es poden llançar els residus més habitual a qualsevol llar,  bosses de tela per a usos múltiples  i de plàstic, per arreplegar deixalles dels contenidors blau i groc.

Segons el personal responsable de la carpa, en esta campanya per pobles del Consorci Ribera-Valldigna, s’han repartit més de 5.000 bosses i altres 5.000 ruletes entre la ciutadania.

 

A més, al llarg del matí s’han dut a terme un total de 8 xarrades informatives a l’alumnat de primer cicle d’ESO, tant a l’IES Els Évols com al col·legi Sant Andreu, per part de personal especialitzat en el tema, que ha explicat perquè les deixalles humanes han arribat a ser un problema seriós i com, reciclar correctament, ajuda a minimitzar este problema.

 

Hui, 7 de maig, “El repte del Reciclatge” acaba el seu recorregut pel Consorci Ribera i Valldigna i s’acomiada en L’Alcúdia. Es tracta d’una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es dipositen en els contenidors groc (llandes, brics i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper) plantejada com una competició entre municipis.

S’ha establit un premi de 6.000 euros que, en cas que L’Alcúdia resulte guanyadora del repte, el destinarà al Banc d’Aliments i Càritas L’Alcúdia.