El toc de queda s’allargarà fins les 12 de la nit i els bars podran tancar a les 11:30h

0
279

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha autoritzat les noves mesures i restriccions que regularan el toc de queda, les reunions socials i l’aforament dels espais de culte i que van ser proposades per la Generalitat Valenciana. Toc de queda que desapareixerà a Madrid, Galícia i a Catalunya.

Així l’inici del toc de queda es retardarà fins a les 00.00 hores, amb el que es limitarà la mobilitat nocturna en la franja compresa entre la mitjanit i les 6 del matí apartir d’este diumenge. A més, es limitarà l’agrupació o reunions de caràcter familiar i/o social a un número màxim de 10 persones i s’ampliarà l’aforament dels llocs de culte fins a un 75%. El president del Consell, Ximo Puig, ha confirmat hui la resolució del TSJCV.

Les mesures suposaran un alleujament principalment per a hostalers, que podrien servir sopars. S’especula que bars i restaurants, falta veure les condicions concretes (que s’explicaran aquest dissabte), podrien tindre obert fins a 23:30 de la nit i no fins a les 22 hores com durant aquestes últimes setmanes d’estat d’alarma.

Els magistrats delimitaran la vigència de les noves mesures fins al dilluns 24 de maig.  Per tant, les noves mesures estaran en vigor durant, almenys, dues setmanes. I llavors, ja de cara al mes de juny seran els criteris de la pandèmia els que decidiran. Ara bé a partir del diumenge desapreixerà el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i per tant els valencians podran viatjar cap a altres comunitats autònomes.