Carlet se suma a l’homenatge a les víctimes del nazisme

0
244

 

S’ha realitzat la lectura del manifest de la FVMP i Amical Mauthausen, i s’ha recordat  especialment el carletí Bernardo Primo Hervás, deportat i mort a Mauthausen-Gusen en 1941.

El 5 de maig es commemora en diversos països europeus, entre ells Espanya, el ‘Dia d’homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya’. La data triada coincideix amb la commemoració de l’alliberament en 1945 del camp de Mauthausen-Gusen, a Àustria, on milers d’espanyols van patir l’horror de l’extermini nazi.

L’Ajuntament de Carlet se suma a aquest homenatge amb la lectura del manifest de la  Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Amical Mauthausen per tal de «Recordar les víctimes, Comprendre allò succeït i Transmetre-ho a la societat, i a la joventut especialment, perquè mai més puga succeir».

En l’acte, a més, s’ha tingut un recordatori especial al carletí Bernardo Primo Hervás, assassinat als 29 anys al camp de concentració de Mauthausen-Gusen el dia de Nadal de 1941.

A la lectura, realitzada per l’alcaldessa a la porta del consistori, han estat convidades totes les associacions de la ciutat, així com els regidors i les treballadores i treballadors de l’Ajuntament.