Alzira instal.larà plaques solars al CPC, a l’EPA i al col.legi Garcia Lorca

0
85

L’Ajuntament d’Alzira ha sol.licitat prèstecs bonificats a l’IVACE per tal d’instal.lar plaques fotovoltaiques en tres edificis públics; el col.legi públic Garcia Lorca, L’Escola Permanent d’Adults (EPA) Enric Valor i el Centre de Participació Ciutadana (CPC).

El consistori ha sol.licitat una subvenció del 50% junt a un préstec bonificat per fer front a uns projectes pressupostats en 100.000 euros. Estes noves instal.lacions fotovoltaiques s’afegixen a l’actual existent en l’edifici de La Clau.

En el Consell de Medi Ambient convocat per al pròxim dia 12, tècnics de l’empresa valenciana, Sapiens Energia, explicaran el funcionament de la primera Comunitat Energètica Local (CEL) de la comarca i com es podran beneficiar els veïns de les quatre instal.lacions.

Els membres de les CEL es converteixen en productors, gestors i usuaris d’energia de fonts renovables, mitjançant instal·lacions d’autoconsum de la seua propietat, que, al seu torn, generen impactes positius en el seu entorn social i mediambiental, en línia amb els objectius de l’Agenda 2030 i les accions de lluita contra el canvi climàtic.

Estalvi del 33%

El regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres, ha manifestat que es tracta «d’un programa pilot aprovat per l’IVACE que permetrà l’estalvi d’un 33% de la factura elèctrica tant a l’Ajuntament com a particulars i empresaris de la nostra ciutat«. Carreres ha explicat que els excedents de les instal.lacions fotovoltaiques municipals «es distribuiran en un radi d’acció de 500 metres de cadascuna d’elles, on les famílies i les empreses podran beneficiar-se de preus a la baixa».