Puig anuncia la fí del tancament perimetral i la pròrroga del toc de queda

0
187

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat hui la pròrroga del toc de queda nocturn a la Comunitat Valenciana, així com l’alçament del tancament perimetral quan finalitze l’estat d’alarma, el pròxim diumenge 9 de maig.

Puig ha precisat que aquestes decisions es faran oficials en la Mesa Interdepartamental de gestió del Covid-19, que es reunirà a la fi d’aquesta setmana, en funció dels informes dels experts i tenint en compte la situació epidemiològica.

A més desapareixerà la perimetración autonòmica, però, segons ha explicat, «hi ha altres qüestions que el meu plantejament en principi no és que decaiguen. No crec que haja de decaure encara el toc de queda», ha subratllat el president del Consell, encara que ha obert la porta a retardar el seu horari d’inici, que actualment és des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.

Menor incidència i desescalada prudent

La Comunitat Valenciana presenta, a primers de maig, la menor incidència del coronavirus a Espanya, amb 43,82 contagis per cada 100.000 habitants, i és l’única autonomia en risc baix de transmissió del Covid-19, fins i tot, és una de les regions del món amb una incidència més reduïda.

El president de la Generalitat ha reiterat la seua intenció de dur a terme una «desescalada prudent» en la qual es relaxen algunes restriccions -però no s’eliminen-, per al que el Govern valencià haurà de comptar amb la validació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

En aquest context, ha apuntat que el tancament perimetral quedarà fora de vigència a causa de la finalització de l’estat d’alarma. Aquesta situació permetrà que es reactiven els viatges a altres autonomies, després de més de sis mesos en què els valencians no han tingut permés abandonar la regió, arran la seua entrada en vigor el passat 30 d’octubre.

Per això, Puig ha demanat «màxima prudència» i ha apuntat que la Comunitat Valenciana ha d’estar preparada perquè aquest increment de la mobilitat «no afecte negativament» la situació epidemiològica. «Hem avançat tant en poc temps que és molt important mantindre la prudència, encara que siga amb més interacció», ha indicat.