Alzira posa en marxa una Escola de Riu per donar a conèixer l’ecosistema del Xúquer

0
109
L’Ajuntament d’Alzira posa en marxa una Escola de Riu al port de piragüisme destinada als estudiants dels instituts, que dirigida per professionals, pretén donar a conèixer la biodiversitat del riu Xúquer així com els valors de l’ecologia.
El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha manifestat que esta escola servirà «per a donar a conèixer la importància de l’escosistema del riu, així com el bosc de ribera junt a la flora i la fauna de la zona».
Activitats didàctiques
Així monitors titolats organitzaran activitats didàctiques al voltant del moll que es va descobirar durant la campanya municipal d’eliminació de la canya. Un moll situat a l’altura de la Ciutat Esportiva, al que es pot arribar mitjançant dos accessos, on una plataforma flotant facilita l’arribada de les piragües i dels piragüiste al riu, en el tram que enfronta al nou camp de futbol de Tulell.
A més junt els vestuaris l’ajuntament va construir un hangar que està capacitat per albergar prop d’un centenar d’embarcacions.

Carreres explica que el principal objectiu d’esta Escola de Riu és que «les noves generacions d’alzirenys descobrixquen este paratge, el coneguen, l’estimen i el cuiden».